Sport

2019.05.03. 15:33

Megizzasztanák a Ferencvárost

Nyíregyháza - Erőt merítenének az Érd elleni bravúros győzelemből.

Nyíregyháza - Erőt merítenének az Érd elleni bravúros győzelemből. A kemény áprilisi menet utolsó állomásaként pénteken a Ferencvárost fogadja a Kisvárda NB I.-es csapata. Húsvét előtt félidei döntetlen után Siófokon végül ötgólos vereséget szenvedett a szabolcsi csapat, két nappal később a rengeteg kihagyott ziccernek is köszönhetően kiütéses vereséget szenvedtek Győrben.

Múlt szombaton pedig két remek félidőt produkálva magabiztos győzelmet arattak Érden, ez a bravúr ebben a szezonban rajtuk kívül csak a Győrnek sikerült eddig.

A Ferencvárosnak is elég sűrű a programja az elmúlt időszakban, szinte háromnaponta pályára lépnek a fővárosi zöld-fehérek. Múlt szerdán hazai pályán szoros mérkőzésen kikaptak a Siófoktól, ezzel a Balaton-partiak nagy lépést tettek a bajnoki bronzérem felé, a fővárosiak pedig kiszálltak a bajnoki címért folytatott küzdelemből.

Három nappal később szintén Budapesten az Elek Gyula Arénában a Győrt fogadták, amelyen a vendégek a ­meccs elején egy 5–0-s rohammal megléptek házigazdáiktól, ez az előny ki is tartott a mérkőzés végéig. Kedden a kiesőjelölt Budaörsöt könnyed játékkal fektették két vállra, bebiztosítva ezzel bajnoki ezüstérmüket.

Nehéz mérkőzésre számít

A két együttes ebben a szezonban januárban a fővárosban ütközött meg egymással, akkor Háfra Noémi és Nerea Pena vezérletével magabiztos ferencvárosi siker született. A vendégek legeredményesebb játékosa az érdi meccs egyik hőse, Tamires Morena volt nyolc találattal.

– Pénteken sem lesz egyszerű dolgunk – szögezte le Dévényi János, a Kisvárda edzője. – A Ferencváros nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő, nagy játékerőt képviselő csapat, nagyon jó kapusokkal és szinte minden poszton két azonos képességű játékossal.

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de mindent el fogunk követni, hogy megnehezítsük Elek Gábor csapatának dolgát, bízom benne, hogy magas hőfokú meccset tudunk játszani ellenük. Remélem, hogy koncentráltak tudunk lenni két félidőn keresztül, erőt kell hogy adjon a siófoki első fél­idő és az Érd elleni bravúros győzelem.

A héten a megszokott program szerint készültünk, a taktikai jellegű foglalkozások mellett videóztunk, elemeztük a Fradi játékát. Örömteli, hogy a Győr elleni meccsen agyrázkódást szenvedett Milanovics-Litre ismét bevethető, viszont a hét eleji edzésen meghúzódott Radojevics vádlija, az ő játékáról az orvosi stáb dönt majd, de remélem pályára léphet – mondta Dévényi János.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!