Élő tudósítás

2023.03.27. 11:56

Kövesse nyomon labdarúgó-válogatottunk Eb-selejtezős mérkőzését!

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este megkezdi szereplését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Az origo.hu élőben tudósít a Bulgária elleni mérkőzésről.

A fantasztikus Nemzetek Ligája-szereplés után nagy reményekkel várhatjuk az Európa-bajnoki selejtezőt

Fotó: AFP

A találkozót ide kattintva követheti élőben.

Ma megtehetjük az első lépést a 2024-es Európa-bajnokság felé. Válogatottunk az első kalapból várta a selejtező sorsolását és a G-jelű ötösben Szerbiával, Montenegróval, Bulgáriával és Litvániával került össze. A csapatok körmérkőzéses rendszerben, oda-visszavágó alapon játszanak egymással.

Mind a tíz csoportból az első két helyezett jut ki az Európa-bajnokságra, további 12 együttes a playoffban harcolhat tovább a kvalifikációért és közülük három jár sikerrel.

A mieink az első fordulóban szabadnaposak voltak, a másodikban Bulgáriával kezdenek hazai pályán.

Labdarúgás: Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 2. forduló
Hétfő, 20.45: Magyarország–Bulgária (Budapest, Puskás Aréna)

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (ZTE), Hegyi Krisztián (West Ham United)
Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce).
Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Ferenczi János (DVSC), Kalmár Zsolt (DAC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikosz), Nagy Ádám (Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencváros).
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Németh András (Hamburger SV), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paks).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!