Szeged

2013.03.25. 19:10

Könyvtári gyermekprogramok a tavaszi szünetben

<strong></strong><strong>Tavaszvárás zenével</strong> Tavaszi zsongás címmel hangszerbemutatóval egybekötött&nbsp; tavaszváró hangversenyre várják március 28-án délután 2 órától az iskoláskorú gyermekeket és szüleiket a Somogyi-könyvtár közelmúltban megnyílt családi könyvtárába, az Agóra Gyermekkuckóba.

Tavaszi zsongás címmel hangszerbemutatóval egybekötött  tavaszváró hangversenyre várják március 28-án délután 2 órától az iskoláskorú gyermekeket és szüleiket a Somogyi-könyvtár közelmúltban megnyílt családi könyvtárába, az Agóra Gyermekkuckóba.

A zenés szünidei program művészvendégei Farkasné Pap Erika és Fejesné Vörös Márta. Farkasné Pap Erika csellóművész, aki egy zenészdinasztia immáron negyedik generációjának képviselője. Fejesné Vörös Márta hangszere a furulya és az oboa. Mindketten ötéves korukban kezdtek el zenét tanulni és mindketten felsőfokú zenei tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatták, jelenleg pedig a Király-Kőnig Péter Zeneiskola művésztanárai.

Húsvéti díszek papírból

A húsvéti készülődés jegyében kézműves foglalkozásra várják a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában az óvodásokat és az iskolásokat március 28-án délután 1 órától 6 óráig. A papírból megvalósítható tavaszi, dekorációs ötletcsokorból minden érdeklődő találhat kedvére valót.

A Somogyi-könyvtár Fiókhálózatának programjai itt megtekinthetők:

http://www.sk-szeged.hu/a-fiokkonyvtarakban

 

Ezek is érdekelhetik