SZON - Kultúra

2015.02.13. 14:08

A szürke 50 árnyalata: tüntetnek, mert ez családon belüli erőszak

London - A szürke 50 árnyalata londoni premierje nem (inkább sem) volt zökkenőmentes, hatalmas transzparensekkel tiltakoztak a film témája ellen, mivel az szerintük a családon belüli erőszakot népszerűsítése.

London - A szürke 50 árnyalata londoni premierje nem (inkább sem) volt zökkenőmentes, hatalmas transzparensekkel tiltakoztak a film témája ellen, mivel az szerintük a családon belüli erőszakot népszerűsítése. A film a népszerű könyv alapján készült és alapja, hogy Christian Grey egy domináns és kontrolláló kapcsolatban van Anastasia Steele-lel, ami a kritikusok szerint a nők elleni erőszakot népszerűsíti. Miután E.L. James, a könyv írója megérkezett a premierre, a tüntetőket a biztonságiak eltávolították. Az író azonban határozottan elutasította a vádakat a BBC-nek adott nyilatkozatában, szerinte a történetet félreértik, nem a családon belül erőszakról szól. Sam Taylor-Johnson, a film rendezője sem ért egyet a tüntetőkkel. Ő azt mondta, hogy "minden egyes szexuális együttlét a nő határozott beleegyezésével történik. Anastasia azonnal leállítja, amikor átlép egy bizonyos határt és Christian ezt tiszteletben is tartja, tehát a nő irányította a cselekményeket .

Egy külön kampány is indult #50dollarsnot50shades hashtaggel, ami arra két mindenkit, hogy ne nézze meg a filmet, a mozijegy árát inkább adja a családon belüli erőszak áldozatainak.

View image on Twitter

h_51795373

scotsman.750 (1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!