SZON - PR cikk

2012.11.23. 10:14

Új tornateremmel bővült a Református Iskola Nyíregyházán

Hosszú évek áldozatos munkájának és erőfeszítéseinek köszönhetően, több mint 336 millió forintos európai uniós támogatással válósult meg a Jókai Mór Református Általános Iskola tornatermének és a hozzá kapcsolódó járulékos helyiségeknek a kialakítása.

Hosszú évek áldozatos munkájának és erőfeszítéseinek köszönhetően, több mint 336 millió forintos európai uniós támogatással válósult meg a Jókai Mór Református Általános Iskola tornatermének és a hozzá kapcsolódó járulékos helyiségeknek a kialakítása.A Nyíregyháza - Városi Református Egyházközség, mint az iskola fenntartója, 2010-ben nyújtott be pályázatot a "Jókai Mór Református Iskola tornatermének és járulékos helyiségeinek a kialakítása" címmel, melynek eredményeként 336 108 896 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A 2012. november 25-én ünnepélyes keretek között záródó pályázat megvalósításához szükséges önrészt az iskola fenntartója biztosította.

A fenntartó az Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszerének keretében nyert 336 108 896 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a „Jókai Mór Református Általános Iskola tornatermének és annak járulékos helyiségeinek a kialakításához.” A projekt összköltségvetése 373 454 329 millió forint volt, melynek keretében sor került egy olyan új épületrész kiépítésére, ami az iskola már meglévő Színház utcai és Bethlen Gábor utcai részét kapcsolja össze. A felépült új épületrészben a tornatermen és a hozzá kapcsolódó járulékos részeken kívül az iskola aulával és további tantermekkel is gazdagodott. A beruházást az iskolafelújítással érintett részek komplex akadálymentesítése, valamint az iskolaudvar fejlesztése és eszközbeszerzés egészítette ki.

A november 25-én ünnepélyes keretek között záródó projekt célja a diákok magas színvonalú és egészséges szellemű képzéséhez szükséges akadálymentes infrastruktúra kialakítása, képesség és készségfejlesztő eszközök beszerzése, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű (HH és HHH) valamint sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek integrációja volt.

A szükséges, folyamatos és lépcsőzetes iskolafelújítási elképzelések, tervek fontos és meghatározó állomásához érkeztünk akkor, amikor ez a projekt elkezdődhetett, hiszen a sikeres nevelői munka és egészséges szellemű gyermekek nevelése csakis korszerű infrastrukturális környezetben történhet. „A Nyíregyháza - Városi Református Egyházközség, mint a Jókai Mór Református Általános Iskola fenntartója, elkötelezett az oktatás fejlesztése mellett, és folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek segítségével a közoktatás minőségi színvonala fenntarthatóan fejleszthető. Segítik és nagyban hozzájárulnak ehhez az eddig elnyert pályázatok, a nevelési-oktatási módszerek bővülése, megújulása, valamint az iskola jövőbeni feljesztési céljai is” – nyilatkozta Sipos Kund Kötöny, református lelkész.

A projekt eredményeiből elsősorban az intézmény tanulói, rajtuk keresztül a szüleik, továbbá az intézmény dolgozói, a sajátos nevelési igényű (SNI) és halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermekek, de tágabb értelemben gondolkodva a gyülekezet, valamint a város tanulóifjúsága részesülnek, hiszen az iskola több rendezvénynek és programnak is házigazdája - mondta Sipos Kund Kötönyné a Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója.

 

Nyíregyháza – Városi Református Egyházközség

Cím: 4400 Nyíregyháza, Kálvin tér 11.

Telefon: +36 (42) 507-048

Honlap: www. nyvrek.webng.com,

www. jokaisok.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában