Szponzorált tartalom

2021.06.22. 12:05

Így találhatod meg a számodra tökéletes robotporszívót

Korunk vívmányi között számos olyan berendezéssel találkozunk, amelyek a mindennapi életünket igyekeznek megkönnyíteni. Ebbe a sorba tartoznak az úgynevezett robotporszívók. Noha mára megfizethetővé váltak és egyre gyakrabban találkozunk velük, továbbra is sok kérdés merül fel velük kapcsolatban. Ezekre igyekszünk választ adni.

A robotporszívók egyre növekvő népszerűsége nem véletlen, hiszen számos előnyös tulajdonságot tudunk felsorolni velük kapcsolatban. A legnagyobb előnyük természetesen az önállóságuk; a magasabb felszereltséggel rendelkező gépekhez gyakorlatilag hozzá sem kell érnünk, önmaguk elvégzik a munkát. Az ilyen gépek meghatározott időközönként takarítani kezdenek, illetve önmaguk gondoskodnak a töltésről. A jobb robotporszívók akkor is elvégzik a munkát, ha nem vagyunk otthon.

A gépi vezérlésnek köszönhetően a robotporszívók rendkívül alaposak, nem hagyják ki a sarkokat és az ágy alatti részeket. Minden felületet feltakarítanak, amit elérnek; azokat is, ami miatt nekünk guggolnunk kell, és ami felett hajlamosak vagyunk átsiklani… Méretükből adódóan a tárolásuk sem jelenthet különösebb gondot.

A robotporszívók nem csak az otthonokban, hanem az irodákban, közösségi terekben is jó szolgálatot tesznek. Ahol a „ki porszívózzon ma?” kérdés súrlódásokhoz vezethet, ott a robotporszívó jelenti a legjobb megoldást.

A teljes kép érdekében beszélni kell a robotporszívók hátrányos tulajdonságairól is. Akármilyen alaposak is ezek a gépek, a kisebb szívóerővel rendelkező változatok mellett időnként szükség lehet kézi porszívózásra; ez elsősorban a vastag szőnyegekkel borított lakások esetében mondható el. A legvastagabb szőnyegek széle kihívást jelenthet a robotporszívónak.

A legolcsóbb és a prémium kategóriás gépek navigációs képessége jelentősen különbözik egymástól. Az olcsó készülékek esetében sem kell attól tartanunk, hogy lebukfenceznek a lépcsőn, azonban elakadhatnak a bútorok között, szőnyegek pereménél vagy más tereptárgyaknál.

Magától értetődik, hogy a hagyományos porszívóknál lényegesen magasabb árat kell fizetnünk, ha önműködő kivitelt szeretnénk. Noha elérhetők rendkívül olcsó készülékek, a jól használható gépekért jellemzően 50 ezer forint feletti összeget kell fizetnünk. Az eMAG robotporszívó kínálatában szemügyre vehetjük a Xiaomi, Rowenta, iRobot, Tesla, Sencor és más gyártók készülékeit.

Ha megfogalmazódott bennünk a döntés, hogy robotporszívóra van szükségünk, számos szempontot érdemes megvizsgálni. Mindenekelőtt az otthonunk mérete és adottsága lehet meghatározó. Egy garzonlakás esetében ésszerű választás lehet egy kisebb mérettel és kisebb kapacitással rendelkező gép, nagy alapterületű családi házak esetében viszont érdemes nagyobb portartállyal és nagyobb akkumulátorkapacitással rendelkezőt választani. A jobb készülékek jellemzően másfél órán át képesek dolgozni, ez idő alatt képesek kitakarítani akár egy nagyobb területet is.

Ahogyan már említettük, szőnyegek esetén jobb képességű robotporszívóra van szükség, ami fejlett keferendszerrel és nagy szívóerővel rendelkezik. Egyes készülékek rendelkeznek felmosás funkcióval is; ez kiváló szolgálatot tesz, ha padlóval vagy járólappal burkolt helyiségeket szeretnénk takarítani.

Ha gyermekek élnek a családban, kiemelt figyelmet kell fordítanunk a takarításra. Különösen a mászó-korszakban lévő kicsik esetében fontos a kiemelt alaposságú tisztítás; a felmosás funkció mellett szükséges megfelelő besorolású HEPA-szűrő is, ami megakadályozza, hogy a porszemek visszakerüljenek a levegőbe.

A robotporszívók jellemzően halkabbak a hagyományos társaiknál, de nem várhatjuk tőlük, hogy zaj nélkül végezzék a munkát. Szerencsére az időzítő lehetőséget kínál, hogy a távollétünk alatt dolgozzanak.

(PR CIKK)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában