PR CIKK

2022.11.16. 15:12

Hogyan adhatunk meg mindent házi kedvencünknek?

Manapság egyre többen tartanak hüllőket, így a kutya és a macska mellett egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert a teknősök vagy akár a kaméleonok is.

Forrás: terraplaza.shop/

Éppen ezért meglehetősen megnövekedett a kereslet a terráriumok iránt, ugyanakkor csak kevesen tudják, hogy mire is van igazán szüksége a kis házi kedvencnek. Ebben a cikkben annak igyekszünk utánajárni, hogyan válasszuk ki a tökéletes terráriumot kis barátunk részére.

Az első és legfontosabb: a terrárium!

Ha azt szeretnénk, hogy különleges kis kedvencünk minél boldogabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életet éljen, ahhoz elsődlegesen egy dolog fontos: a megfelelő terrárium!

Bár a TerraPlaza kínálatában rengeteg terráriumot, paludáriumot, viváriumot, flexáriumot és napozót találunk, a legfontosabb mégis az, hogy a saját állatunk igényeit ismerjük, és aszerint válasszuk ki a tökéletes darabot!

Mindenképpen fontos figyelembe venni, hogy a hüllőnk szeret-e felfelé mászni, vagy inkább csak a talajon marad. Az előbbinek ugyanis magasabb terráriumra lesz szüksége, az utóbbinak pedig alacsonyabbra.

Természetesen alapfeltevés, hogy mindig a lehető legnagyobb területet célozzuk meg, ami csak elfér az otthonunkban, de arról se feledkezzünk meg, hogy sok esetben többféle méretű lakóhelyre is szüksége lesz a hüllőnek, hiszen ahogy cseperedik, úgy növi ki majd a “szobáját”!

Fontos a berendezés és az elhelyezés is!

Persze ha már megvan az ideális terrárium, akkor a berendezéséről sem szabad megfeledkezni, hiszen attól lesz komfortos a kígyónk vagy más egyéb hüllőnk élete. Minél inkább megpróbáljuk utánozni az eredeti életterét, annál boldogabb lesz a kis élete.

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy hiába lesz csúcsszuper a méret, tele növényekkel, mászókákkal, ha az egészet elrontjuk azzal, hogy rossz helyre tesszük a terráriumot.

Ezek az állatok ugyanis nem szeretik sem a túl sok napfényt, sem a huzatot, sőt, a nyugalmukat megzavarja az is, ha az otthonunk olyan szegletébe helyezzük, ahol nagy a jövés-menés. Fontos tehát, hogy óvjuk őket a hangzavartól és az időjárás viszontagságaitól, hogy nyugodtan és kényelmesen élhessék mindennapjaikat az általunk választott és berendezett terráriumban.

Legyen szökésbiztos a terrárium!

Bár a kényelem és az egészség rendkívül fontos, mégsem ezek csak a kizárólagos kritériumok, amiknek egy terráriumnak meg kell felelnie.

Az állat és a család testi épségének a védelmében ugyanis elemi jelentőséggel bír, hogy olyan lakhelyet válasszunk nekik, amely maximálisan szökésbiztos, hiszen senkinek sem tenne jót, ha a kis házi kedvencünk időről időre elkóborolna. Nem egyszerű a választás, de ha olyan helyen vásárolunk, ahol szakszerű segítséget is kaphatunk a terrárium vásárlása során, akkor nem fogunk tudni mellélőni.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában