Hirdetés

2023.08.31. 00:00

Bátor emberek élnek Nyírcsaholyban

Szon.hu

A település rugalmasan alkalmazkodott az elmúlt évek sajátos élethelyzetéhez.
A pandémia és a háborús válság okozta nehézségek következményei nemcsak a helyiekét, hanem az ország összes településének életét megnehezítették. – Igyekszünk közösségeink életét színesíteni, az emberek mindennapjait szebbé tenni, így igazán különleges programokat szerveztünk, szervezünk az idén is – részletezte Magyar Csabáné, Nyírcsaholy polgármestere. – Különleges módon ünnepeltük meg 2023. január 22-én, a Himnusz 200. évfordulóján Kölcsey Ferenc grandiózus versének születését. A nemzeti himnusszá tett költeményt Nyírcsaholy apraja-nagyja szavalta, majd a nyírcsaholyi idősek klub tagjai énekelték el magyarságtudattól áthatva, fejet hajtva ezzel a nagy mű emlékezete előtt.
Film a múltról
– Már az elmúlt évben megkeresett bennünket Zsigmond Dezső filmrendező, aki a vármegyei önkormányzat megrendelésére az 1960-ban történt erőszakos kollektivizálás miatti nyírcsaholyi asszonylázadásról forgatott dokumentumfilmet. Az akkori történések hiteles felelevenítésére, megfilmesítésére bennünket, a településen élőket szólított meg, és személyes érintettségünk miatt is szívesen vettünk részt az elkészítésében. Az elkészült film bemutatójának, levetítésének szervezése folyamatban van, hamarosan megnézhetik az érdeklődők, tisztelegve ezzel a nyírcsaholyi asszonyok bátorsága, kitartása előtt. Mi is igyekszünk környezetünket, a bennünket körülvevő természetet óvni, és óvodásaink figyelmét felhívni annak fontosságára. Az intézmény a föld napja alkalmából növénykiállítást szervezett, a gyerekek, csoportok által készített kreatív növényszigeteket a településen élők egy héten át csodálhatták.

Fejlődő infrastruktúra
– Az elmúlt évben elkezdődtek az új, 100 férőhelyes óvoda építési munkálatai, valamint a meglévő épület minibölcsődévé alakítása. Településünk régi álma válik valóra az óvoda megépítésével, hiszen a szebb, modernebb körülmények mellett új munkahelyek jönnek létre, és a dolgozni vágyó kisgyermekes édesanyák gyermekfelügyeletének lehetőségét is megteremtjük. Hamarosan indulnak a TOP+-forrásból elnyert útfelújítás munkálatai, melynek keretében a Széchenyi utca önkormányzati tulajdonú szakasza, illetve az utcából ágazó mellékutak újulnak meg.
– Élményekkel, örömmel teli nap volt az idei Lapcsán-kafesztivál, az időjárás is kedvezett nekünk – hálás vagyok mindazoknak, akik velünk együtt élvezték ezt a napot!
PR-Cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában