SZON - Sport - NB II.

2018.04.20. 17:01

Kisvárda Master Good - Újabb szakasznyitó fellépés

Kisvárda - Az egymást követő két idegenbeli meccse közül a elsőt a Budaörs vendégeként játssza a Kisvárda.

Kisvárda - Az egymást követő két idegenbeli meccse közül a elsőt a Budaörs vendégeként játssza a Kisvárda.

Az előző három meccses ciklusban is két idegenbeli és egy hazai mérkőzés várt a Kisvárda Master Goodra vasárnaptól vasárnapig – ahogy a mostaniban is. A szolnoki (1–0), a gyirmóti (0–1) és a Budafok elleni hazai meccs (4–2) alkotta blokkból hat ponttal jött ki a másodosztály második helyén álló legénység, így megmaradt a minimum kilencpontos előnye az őket üldözőkkel szemben.

Most hasonló a helyzet, vagyis a nyolc napon belül játszandó három bajnoki első két része idegenben, a Budaörs tatabányai otthonában, majd Csákváron esedékes, aztán jövő héten vasárnap jön a Nyíregyháza Spartacus elleni megyei rangadó (amely az eredeti tervekkel ellentétben még nem lesz stadionavató).

Az megint megfelelő lenne, ha ezen fordulókat követően újabb két strigula kerülne a győzelmi rovátkába?

– Amikor túl vagyunk az ilyen etapokon, akkor jólesik kimondani, hogy megvan a hat pont, de sosem tervezünk így előre – adott feleletet Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Egyelőre tehát a Budaörs elleni mérkőzés a fontos, nem árulok el vele titkot, ha azt mondom, győzelemre fogunk játszani. Azt csak a találkozón történtek döntik el, hogy egy meccs nehéz vagy könnyű, mindenesetre a jó formában lévő, jó támadókkal rendelkező és sok gólt szerző Budaörs ellen kemény ütközetre számítunk. Mondjuk olyanra, mint amilyen az ősszel volt, amikor az utolsó percekben tudtuk megszerezni a meccs egyetlen, számunkra győztes gólját, miután előtte nem kevés helyzetet hagytunk kihasználatlanul.

Az, hogy a tréner jó támadókkal rendelkező, sok gólt elérő csapatként jellemezte az ellenfelet, jelentheti-e azt, hogy fokozottabb figyelem hárul a védekezésre?

– Emiatt nem fogunk több védőt a csapatba állítani, de tudjuk, az ellenfél soraiban kik azok a játékosok, akik külön figyelmet érdemelnek – így Kondás Elemér. – Azt tartjuk majd a szemünk előtt, hogy gólt tudjunk szerezni, lehetőleg annyit, hogy meg tudjuk vele nyerni a mérkőzést.

A kisvárdai csapat a vasárnapi mérkőzés után nem tér haza, hanem a szerdai találkozó színhelyére, Csákvárra teszi át a székhelyét, és ott készül fel a következő feladatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!