szon-sportoldal

2008.09.21. 19:47

Döntetlenekkel nyitottak

<p>Nyíregyháza - A legnagyobb esélyes, Almási Zoltán jutott elsőként a fináléba szombaton Nyíregyházán a férfi sakkozók KO Magyar Bajnokságán.</p>

Ugyanis az első partiban világossal sikerült egy szenzációs győzelemmel előnyt szerezni Ruck Róberttel szemben. A második játszma 50 lépésig tartott, de Rucknak nem volt reális esélye a győzelemre világossal. A másik párharcban a hagyományos partikban nem volt döntés, két döntetlent játszott a 2. kiemelt Balogh Csaba és a 15. kiemelt Kovács Gábor, aki meglepetésre jutott az elődöntőbe. Következhettek a gyorsított játszmák, ahol az esélyesebb Balogh Csaba az első játszmában 19 lépésben nyert világossal, ugyanis ellenfele felcserélt egy lépéspárt a megnyitásban.

A második rapid játszmában sötéttel Balogh már nem engedte ki az előnyt a kezéből, és könnyedén érte el a továbbjutást érő döntetlent.
Vasánap aztán elkezdődött a két, utolsó párviadal, A döntőbe két legesélyesebb sakkozó került, a hatszoros bajnok Almási Zoltán és fiatal kihívója Balogh Csaba. Az első játszmában nem bírtak egymással a felek, döntetlennel zártak. Miként a harmadik helyért játszott első partin a szombathelyiek, Ruck Róbert és Kovács Gábor.

Amennyiben hétfőn a hagyományos partikban nem lesz döntés, akkor kedden, az utolsó napon fog eldőlni 10 órától a bajnoki cím sorsa a Megyeháza dísztermében. Az eredményhirdetés időpontja 14 órakor lesz.

 

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!