szon-sportoldal

2008.11.22. 08:31

A dombrádi labdazsonglőr a világelitben

<p>Brazília - Magyar idő szerint szerdára virradóra rendezték a brazíliai Sao Pauloban a Corinthians futballklub stadionjában az első freestyle foci-világbajnokság döntőjét, melyen közel félszáz nemzet labdazsonlőrei indultak.</p>

Hazánkat a dombrádi Karászi Roland képviselte, aki azok után utazhatott a Dél-Amerikába, hogy júniusban megnyerte a budapesti Red Bull Street Style versenyt. (Erről annak idején lapunk is beszámolt.)

A sportági berkekben Roccóként ismert versenyző Brazíliában is letette névjegyét, a dobogóról csak éppen leszorulva az igen előkelő 4. helyen végzett, azaz ő lett a világ negyedik legjobb freestyle-versenyzője. A 19 éves fiatalember idén érettségizett a sárospataki Református Kollégium gimnáziumában, jelenleg pedig Miskolcon egyetemista.

– A sportággal már negyedik éve foglalkozom, s különböző szponzorációs rendezvényeken lépek fel, illetve társaimmal cégek meghívásainak teszünk eleget – fogalmazott érdeklődésünkre a világ élvonalába avanzsált dombrádi labdazsonglőr, aki bepillantást engedett a világbajnokság kulisszatitkaiba is. Mint elmondta: még hétfőn a Costa Rica-i, a venezuelai, a katari, a perui és a svéd bajnokkal mérkőzött, s az 1. helyen jutott tovább. Rajta kívül a skandináv versenyző Palle (akit nem mellesleg példaképeként tisztel Roland) került a legjobb 16 közé.

A svédet egyébként a hozzáértők a verseny egyik nagy esélyeseként jegyeztek. Kedden egy osztrák versenyzőn át vezetett az útja a legjobb nyolc közé, ahonnan viszonylag könnyen kvalifikálta magát az elődöntőbe. A japán bajnokkal már a fináléba jutásért vívott párbajt, ám a zsűri az ázsiait ítélte jobbnak. A bronzmeccsen a hazai pálya előnyét élvező brazil fiú nyert Karászi ellen, akit azonban ez – okkal és joggal – egyáltalán nem keserített el.

A sportágról röviden

A két egymással versengő játékos egy 3 perces menetben 20-20 másodpercre felváltva kapja meg a labdát. A produkciókat pontozzák a stílus, a labdakezelés, az előadókészség és a kreativitás szempontjából is. A freestylerek állva, fekve és ülve mutatják be a trükköket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!