szon-sportoldal

2008.12.02. 17:31

Az MLSZ kiverte a biztosítékot a szurkolótáboroknál

<p>Debrecen – Boszorkányüldözésnek tartják az MLSZ és a rendőrség tervezett intézkedéseit.</p>

Eddig és ne tovább! – ez a címe annak a közleménynek, amit „magyar szurkolótáborok” aláírással juttattak el drukkerek több országos médiába is, jelezvén, elfogadhatatlannak tartják a Bencze József országos rendőrfőkapitány nevéhez fűződő intézkedési tervet.

A szurkolók legjobban azt nehezményezik, hogy az intézkedési terv alapján, „a sporteseménnyel össze nem egyeztethető, sértő, lealacsonyító, gúnyolódó megnyilvánulások esetén az elkövetőkkel szemben minden esetben rendőri intézkedést kell foganatosítani.”

A közlemény megfogalmazói között van Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének egyik alelnöke. A vezérdrukker készséggel beszélt rendőri intézkedési tervezet szurkolói csoportokat sértő részeiről.

Politika és sport

– A szólásszabadság ilyen mértékű tervezett akadályozása ellen tiltakozunk - kezdte Pethe Tamás. - Ha a rendőri intézkedési tervezet a jelenlegi formájában valósulna meg, a kritikának már semmi helye nem lenne életünk drukkeri részében.

Ráadásul az intézkedési tervben szereplő megfogalmazás igen képlékeny dolog, szinte bármire és bárkire „ráhúzható”. Az tűnik ki számunkra, hogy nekünk, drukkereknek, meg akarják tiltani a szabad gondolkozást és a szabad véleménynyilvánítást.

S hogy a politikát miért kell „bevinni” a stadionokba? A szurkolók nem a politikát, hanem a hétköznapok problémáit viszik be a stadionokba. Ha az egyik oldal minden harctéren szabadon folytathatja tevékenységét, akkor a másik oldalt miért akarják keretek közé kényszeríteni?

A politika egyébként már régen bekerült a sportba, például akkor, amikor minisztériumok álltak sportklubok mögé – fogalmazott a debreceni vezérszurkoló, aki meg is nevesítette, kiket takar a közleményt aláíró „a magyar szurkolótáborok” megnevezés.

– A Loki, a Ferencváros, az Újpest, a Nyíregyháza, a Kispest és a Diósgyőr szervezett csoportjainak többsége állt az ügy mellé. Most alakul az a szervezet, amely az összes olyan magyarországi szurkolótábort tömöríti, akik egyet értenek a céljainkkal.

B.N.

  • Közlemény: összefognak a szurkolótáborok
  • Botrány Dunaszerdahelyen
  •  Video
  • Ronaldóé az idei Aranylabda
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!