szon-sportoldal

2008.12.08. 09:29

Dobogóra dobbantana a Bátor

<p>Nem dumáltak mellé Nyírbátorban. A magyar futballban megszokott „rizsázást” feledve, a megyei első osztályú gárda elöljárói kerekperec közölték: a dobogó a minimum, mindazonáltal a bajnoki címre is ráhajtanak.</p>

Nos, a Nyírbátor nem csúszott le semmiről, mert bár az őszi idényt az ötödik helyen zárta, hátránya csupán három pont a tabella tetején táborozó Szakollyal szemben – ez pedig nem ördöngös mutatvány eltűntetni a folytatásban. – A vezetőség azt a cél tűzte ki a csapat elé, hogy két esztendőn belül harcolja ki a feljutást az NB III-ba: az erre a bajnoki évadra meghatározott feladat a dobogó valamelyik fokának elérése – ismertette a stratégiát Berettyán Gábor, a Nyírbátor edzője.

– Pontszámban, akárcsak helyezésben elmaradtunk a várakozástól, én mégsem nevezném kudarcnak, inkább tanulságosnak az elmúlt hónapokat. A nyáron heten távoztak, nyolcan érkeztek, így tizenhét fővel kezdtük az idényt. Bár jó képességű labdarúgókat igazoltunk, az idény bebizonyította: idő kell még, amíg képesek leszünk csapatként is kiegyensúlyozott, hosszú távon is eredményes produkciót nyújtani. A szezon első harmadában abszolút rapszodikusan szerepeltünk: a hazai győzelmek mellett idegenben először a hatodik fordulóban, Mándokon tudtunk pontot szerezni. A középsző szakaszban rövid felszálló ág után követezett a mélypont, amikor zsinórban kétszer szenvedtünk vereséget. Több ok miatt is, különösen fájó volt a Szakoly elleni otthoni vereség. Az utolsó harmadban négy megnyert meccset követően úgy várhattuk a zárókört, hogy már döntetlennel is másodikként telelhetünk, de mindenképpen nyerni szerettünk volna Nagykállóban – nem sikerült, így egy ponttal kevesebbet gyűjtöttünk a tervezettől.
Berettyán Gábor őszinte hangot ütött meg.

– Összességében azt mondhatom, az eddig eltelt időszak sok pozitív és nem kevés negatív tapasztalattal szolgált. Támadójátékunk feltétlenül örömteli, hiszen a Kótajjal együtt a legtöbb gólt szereztük, ugyanakkor védekezésünkön bőven akad javítani való. Több játékosnak mentálisan is erősödnie kell, képesnek kell lenni nagy nyomás alatt is a tudásának megfelelő teljesítményt nyújtani. Bosszantó, hogy olyan mérkőzéseket is elvesztettünk, amelyekben a játék képe alapján ez egyáltalán nem volt benne. Célunk továbbra sem változott, tisztességesen fel fogunk készülni a tavaszra, hiányosságainkon megpróbálunk javítani és a bajnokságot olyan eredménnyel befejezni, hogy a szurkolók és a csapatot támogatók is elégedetten tekintsenek majd vissza.

Bátori böngészde

Õszi végeredmény:

5. Nyírbátor 15 9 1 5 40–22 28

Otthon: 8 7 – 1 26–10 21

Idegenben: 7 2 1 4 14–12 7

15 gól: Erdei Z. 5 gól: Pálvölgyi, Széplaki.

4 gól: Czerula. 3 gól: Bíró Zs. 2 gól:

Szarka, Márton I. 1 gól: Újfalusi, Bagoly, Kurucz

Z., Lengyel.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!