szon-sportoldal

2010.07.24. 22:15

Maradona üzent Fidel Castrónak: "Szeretem, és rövidesen meglátogatom"

<p>Mély szeretetéről biztosította Diego Maradona Fidel Castrót - közölte szombaton a kubai állam hírportálja, a Cubadebate.cu, ahol a 84 éves volt kubai elnök az aktuális politikai kérdésekről szokott véleményeket írni.</p>

Az Argentínában félistenként tisztelt egykori legenda, aki az idei focivébén leszerepelt az argentin válogatott szövetségi kapitányaként, üzenetben fejezte ki érzelmeit Castrónak, akivel közölte, hogy rövidesen meglátogatja.

"Mondjátok meg Fidelnek, hogy szeretem" - ez állt a 49 éves Maradona üzenetében, amit a Cubadebate.cu hírportál tett közzé. A portál szerint Maradona, aki jelenleg Caracasban élvezi Hugo Chavez venezuelai államfő vendégszeretetét, azt közölte, hogy legutóbbi tévé-megjelenésekor Castro "tisztán, érthetően beszélt, ellentétben azzal, amit akarnak az amerikaiak, akik halottnak szeretnék látni." "Nagyon eleven volt, ami elbűvölt engem" - mondta Maradona Castróról, amikor találkozott Chavezzel a venezuelai elnöki palotában.

Maradona 1987-ben járt először Kubában, és hosszabb időt töltött az elmúlt évtized közepén a szigetországban, ahol drog- és alkoholelvonó kezeléseken, valamint fogyókúrákon vett részt.

Maradona interjút is készített Castróval egy argentin tévé számára 2005-ben. Fidel Castro, aki megromlott egészségi állapota miatt 2006-ban átadta a hatalmat akkor 75 éves öccsének, Raulnak, gyakran közeli barátjának, nagylelkűnek és kiemelkedő sportolónak nevezete Maradonát.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!