szon-sportoldal

2010.07.19. 10:58

Visszavonuló sényői futball-legendák

<p>A Volán-Sényő két legendája, Knoblok Sándor és Rubóczki Tibor nem rúg többet labdába – legalábbis bajnoki mérkőzésen.</p>

A „nagy öregek” visszavonulnak, a jövőben a pálya mellől, illetve vezetőként segítik hőn szeretett klubjukat. Tény és való, nem akármilyen pályafutás(ok) csengtek le. A negyvenhárom éves Rubóczki Tibor 1991-től, a negyvenöt esztendős Knoblok Sándor 92-től futballozott a jelenleg a megyei első osztályban szereplő egyesületben. Mindketten aktívan kivették részüket a fénykorból, midőn a csapat a második vonalban muzsikált, nem mellékesen végig hűségesen kitartottak. Ünnepélyes búcsúztatásukra a Nyíregyháza Spartacust hívták meg, amelynek trénere, Brekk János ugyancsak irányította a Sényőt. A gálameccset szombaton rendezik (17 óra). Az viszont szentírásnak tekinthető, hogy amíg Pehely Zoltán a település polgármestere, Rubóczki Tibor lesz az edző, míg Knoblok Sándor egyesületi elnökként dolgozik.

Persze, addig sem telnek eseménytelenül a napok. Olyannyira nem, hogy földindulás szerű változásokról szólnak a hírek. Terebélyes például a távozók listája: Csajkó János, Horváth Miklós, Pljutyinszkij András és Toronyi Gergő is elhagyta az öltözőt. Sőt, további keretszűkítés sem kizárt, főként, ha újabb játékos érkezik a gárdához. Mert bíz friss szerzeményből már most sincs hiány. A Szpari ifjú labdarúgója, Farkas Márton, a Kótaj középpályása, Gégény Zsolt, a Nyírtelek csatára, Sarkadi Szabolcs, valamint a Nyírsuli U19 védője, Tóth Péter sényői szerelésbe öltözik. Három román légiós is csatlakozott a kerethez: Toma Marius és Dorin Tuturas legutóbb a Nyírcsaholyt erősítette, míg a támadóként bevethető Sebastian Vladan ez idáig német negyedik ligában játszott.

– Nem akarunk még egy ilyen tavaszt átélni, mint a legutóbbi, nem vágyunk hasonló izgalmakra, ez indokolja a jelentősnek mondható mozgást – utalt nyilatkozatában Knoblok Sándor arra, hogy a Volán-Sényő nagy nehézségek árán vívta ki a bentmaradást. – Ez a szereplés nem méltó az egyesület múltjához, egyértelmű volt, hogy módosítani kell a csapat összetételén. A vázat továbbra is a fiatalok alkotják, ők egészülnek ki a nyáron igazolt emberekkel, akik között rutinos futballisták is találhatók. Remélem, így már reális az a reményünk, hogy feljebb lépünk a tabellán és a mezőny első feléhez fogunk tartozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!