szon-sportoldal

2010.08.26. 14:08

NYVSC: új alapokon a tájfutás!

<p>Az utóbbi időben gyakorta láthattak térképet nézelődő, futó gyerekeket a bujtosi ligetben, vagy a jósavárosi Robinson domb, környékén sétálók. Kik ők?</p>

– Az NYVSC tájfutó szakosztálya átalakulóban van, mert a szenior versenyzők egy másik klubhoz távoztak – kezdte a választ a kérdésre Hrenkó László, az NYVSC tájfutó szakosztályának igazgatója, edzője.

– Ezért új alapokra, a fiatalok helyeztük a hangsúlyt, az utánpótlásnevelés bázisa pedig a nyíregyházi Móricz iskola. Nyáron a szünidő miatt hol több, hol kevesebb fiatallal edzettünk. A legfontosabb feladat megismertetni velük a sportágat, elsajátítani az alapokat, illetve elkezdtük a kondicionális felkészítést. Amíg tehetjük a szabadban edzünk, az iskolai időszakban amikor már majd hamar sötétedik, akkor teremben tréningezünk, illetve előtérbe került az elméleti felkészítés. Ősszel már minél több versenyen szeretnénk elindulni, eleinte természetesen a kezdők számára ajánlatos szalagos pályán.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!