szon-sportoldal

2010.09.27. 15:31

Baranyaiban maradt még pár kiló

<p>Szombaton a fiatal súlyemelőké lesz a főszerep a Nyíregyháza Nagydíjon.</p>

A törökországi Antalyában véget ért súlyemelő világbajnokság volt a nagy olimpiai kvótaszerző sorozat első állomása, a következő a jövő évi, párizsi világbajnokság lesz. A végső cél a londoni olimpia, az induláshoz minden nemzet pontszerzős világversenyek szerezheti meg az indulás jogát.

A nők voltak erősebbek

Ami a mieink szereplését illeti, ezúttal a nők voltak az erősebbek, 55 kvótás pontot gyűjtöttek a nemzetek között pontversenyben a 19. helyen zártak. Az eredmény alapján a szövetség bízik abban, hogy Londonra két, vagy akár három kvóta is összejöhet. A férfiak nem utaztak teljes csapattal, a 23 pont a 37. helyhez volt elég a nemzetek közötti rangsorba, a honi vezérkar remélik, hogy a jövőben sikerül majd legalább egy férfi kvótát emelni.

Antalyában az NYVSC két versenyzője is dobogóra léphetett. Az 56 kg-ban Ádám Róbert érvénytelen lökései miatt kiesett, Baranyai János a 85 kilósoknál a C-csoportot megnyerve végül a 15. helyen zárt.

– Úgy vélem Robi nem volt megfelelően felkészítve a világbajnokságra, főként hogy a versenyre fogynia kellett. Ennek nagy szerepe volt abban, hogy lökésben végül nem sikerült érvényeset teljesíteni. Jancsi viszont jól produkált és pontszerző helyen végzett. Talán a korábbi kiesések miatt túlságosan óvatosan versenyzett és több maradt benne - summázta két versenyzője szereplését Farkas Zoltán, az NYVSC edzője.

Novemberben lesz az ob

A felnőttek számára az újabb megmérettetés az országos bajnokság lesz, mégpedig november derekán Tatabányán. Az utánpótláskorú nyíregyháziak a hét végén itthon mutathatják meg magukat. Szombaton (10 óra) a Tiszavasvári úti csarnokban az NYVSC fiataljai mellett szlovákiai, romániai és cseh csapat tagjai küzdenek majd Nyíregyháza Nagydíjáért.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!