szon-sportoldal

2010.09.23. 12:43

Baranyi túlteljesítette világbajnoki terveit

<p>Csütörtökön a 85 kilósok C-csoportjában lépett dobogóra Baranyai János a törökországi Antalyában, a súlyemelő világbajnokságon.</p>

Az NYVSC versenyzője az utolsó hazai válogatón 155 kilót szakított és 190 kilót lökött és kiindulás előtt ezzel az eredményel elégedett is lett volna. Nos, ez már múltidő, hiszen Baranyai hat jó kisérlettel bizonyította formáját. Szakításban megismételte az oroszlányi eredményét, lökésben viszont túl is szárnyalta öt kilóval, így összesítésben 350 kilóval végzett a C-csoport élén.

Remek teljesítmény

– Remek teljesítményt mutatott Jancsi, véleményem szerint még maradt is bent öt kiló. Mivel a B és az A csoport mezőnye később lépett dobogóra. A legjobbak majd pénteken versenyzenek, a végső helyezése majd ezen eredményektől függ. Egy kis szerencsével talál sikerül az első tizenötben végezni, ami fontos lenne az olimpiai kvalifikációs pontok szempontjából–értékelte Baranyai szereplését klubedzője, Farkas Zoltán.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!