szon-sportoldal

2010.10.15. 09:58

Újabb csabai kóstoló, ezúttal az NYFSE számára

<p>A Nyíregyházi FSE extraligás női röplabdacsapata alulmaradt a Vasassal szemben, vasárnap (kezdés: 15 óra) viszont felcsillanhat az esély az első bajnoki győzelem behúzására.</p>

Az újonc nyírségiek a Békéscsabát fogadják megszokott – Tiszavasvári úti – katlanjukban és feltett szándékuk legyűrni a látogatót. Mindazonáltal figyelmeztető tényező, hogy a békésiek csütörtökön már megfordultak Nyíregyházán és kellemetlen meglepetést szerezve „elkapták” az NRK-t. Ebből, persze okulhatnak a házigazdák.

– Nem lesz egyszerű, az egyszer biztos – hangoztatta Kolozsi János, az NYFSE edzője. – Értékes információkat gyűjtöttünk a csabaiakról, leszűrjük a tapasztalatokat, remélem, élni tudunk a lehetőséggel. Talán nem túlzás kijelenteni, ez az a mérkőzés, amelyen a legtöbb sanszunk van a győzelemre, eddig sajnálatos módon a papírforma érvényesült velünk kapcsolatban, persze a sorsolás ismeretében aligha számíthattunk másra.

Elbukott összecsapás

A szintén az élvonalbeli csatározásokban érdekelt NRK-Nyíregyháza olyan összecsapást bukott el (1:3) a már említett Békéscsaba ellen a bujtosi csarnokban, amely akár fordítva is elsülhetett volna. A gárda első vereségét szenvedte el az aktuális bajnoki idényben, korábbi két fellépését ugyanis sikerrel abszolválta.

– Nehéz megemészteni a történteket, mert bár való igaz, nem életünk formáját mutattuk, így is csak nüanszokon múlt a meccs sorsa – jelezte Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A három elbukott szett egyaránt a végjátékban dőlt el, mondhatnám, ezúttal nem nekünk kedvezett a szerencse. Mindemellett a dekoncentráltság egyértelmű jeleit láttam a lányokon, elképzelhető, a vártnál is többet kivett belőlük az eddigi menetelés. Tudtuk, hogy nehéz lesz október, a szezon elején sűrű a menetrend, de nincs más választásunk, tovább kell dolgoznunk.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!