szon-sportoldal

2010.10.26. 10:19

Összeverekedtek a szabadrúgáson

<p>A megyei harmadosztály mátészalkai csoportjában játszott Piricse–Nyírmihálydi (0–9) ifjúsági mérkőzésen olyan történt, ami még a legedzettebb futballtudorokat is meghökkentette.</p>

Az első félidő derekán kecsegtető helyzetből, az ellenfél kapujától 18 méterre szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes, amelynek három tagja is szerette volna próbára tenni lövőtudományát. Ebből aztán nagy kalamajka támadt.

– A piricsei fiúk közül ketten heveskedtek leginkább, ők összeverekedtek azon, hogy ki végezze el a szabadrúgást – ecsetelte az eseményeket Oláh Gusztáv, az ominózus meccs játékvezetője. ‘– Az egyik játékos ököllel megütötte csapattársát, aki visszarúgott, még néhány pillanatig dulakodtak, majd abbahagyták. Megkérdeztem: „Uraim, eldöntötték ki rúgja?” A határozottabb jelentkezett, hogy ő, én pedig közöltem vele is: az öltözőben megbeszélhetik mire jutottak, mert nem folytathatják a játékot. A szabályoknak megfelelően mindkét srácot kiállítottam, amit szó nélkül tudomásul vettek. Érzésem szerint hamar megbánták az egészet, legalábbis erről tanúskodott, hogy csendben levonultak a pályáról.

Még egy piros lap

Egyébiránt a találkozón egy harmadik piros lap is villant, ennek körülményei sem mindennaposak. A nyírmihálydi együttes tért ölelő partdobása olyan hatalmasra sikeredett, hogy a házigazdák kapusának csak nagy bravúrral sikerült beleütni a labdába: így is gól született volna, ha az egyik védő nem ér hozzá kézzel, ezért természetesen ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!