szon-sportoldal

2011.01.28. 09:53

Kovácsolva ütnék tovább a vasat

<p>Roma Flóra jött, látott, egyet edzett az NRK-Nyíregyházával, majd győztes fellépéssel mutatkozott be.</p>

A városi rivális főiskolásoktól frissen igazolt center az előzetesen melegnek titulált szolnoki Magyar Kupa-mérkőzésen debütált, amelyet az első két játszma megnyerésével lerendezett a nyírségi együttes. A Tisza-parti győzelem, a kettős sikerrel kibrusztolt továbbjutás kellemes ráadásnak tekinthető. A folyóparton folytatódott tehát a hagyomány: akárcsak a korábbi években, újfent érdekelt lesz – a márciusban esedékes – négyes döntőben a gárda.

– Az első célfeladat teljesült, a legjobb négy közé kerültünk a kupában, ami nyugodtan mondhatom, a körülményeket figyelembe véve mindenképpen elismerésre méltó tett a lányoktól – fogalmazott Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A következő két bajnoki mérkőzésünket a csapat összekovácsolására, használjuk, ezzel párhuzamosan, persze nem adjuk fel annak reményét, hogy minél jobb eredményt érjünk el azon a fronton is. A fő kihívás mostantól nem más, mint a további nagyszerű helytállás megvalósítása.

Összetartás a siker záloga

Az Extraligában nyeretlen, a Gödöllő elleni kupapárharcot elbukó Nyíregyházi FSE csütörtökön megvillantott valamit abból a teljesítményből, amivel az elmúlt évadban kiérdemelte a feljutást. Noha a Pest megyei rivális elleni első találkozón elszállt a továbblépés esélye, a visszavágón dicséretesen küzdött, ötszettes csatában vesztett.

– Roma-trauma után, ami nagyon váratlanul ért minket, jó csapatjátékkal, összefogással tudtuk pótolni hiányát – summázott Kolozsi János, az NYFSE trénere. – Ez a fajta összetartás a jövő sikereinek záloga! Tisztában vagyunk azzal, hogy az első szett megnyerése után a Gödöllő „tartalékosabb” felállásra váltott, de ettől még ez nem egy gyenge társaság, a bajnoki döntőre is esélyes garnitúra. Nagyon örülünk annak, hogy a szurkolók szép számmal kijöttek a meccsre, amely élvezhető volt és a két együttes sokat bemutatott a sportág szépségéből.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!