szon-sportoldal

2011.07.06. 20:41

Káplár Jánosnak három dobása volt a világbajnoki döntőben

A Nyírsuli két dobóatlétája is fellépett szerdán az atlétikai ifjúsági világbajnokságon.&nbsp;<strong>

A Nyírsuli két dobóatlétája is fellépett szerdán az atlétikai ifjúsági világbajnokságon. A Nyírsuli versenyzője, Káplár János révén ragyogóan kezdte szereplését a magyar ifjúsági válogatott a Lille-ben szerdán elstartolt világbajnokságon. A franciaországi viadal első versenyszáma a fiú diszkoszvetés volt, amelynek selejtezőjében a B csoportba kapott besorolást a nyíregyházi színekben sportoló tavalyi ifi olimpikon.

Addigra már kiderült, hogy a versenyszám másik magyarja, a honvédos Kecskeméthy Marcell aligha kerül a tizenkettes fináléba, hiszen 52.47 méteres eredményével csoportjában a nyolcadik helyen végzett – és még hátravoltak tizennégyen, köztük Káplár.

Kerekes László tanítványa első kísérlete érvénytelen volt, másodikra viszont túldobta az 57.25-ös selejtezőszintet, és abban a tudatban kezdhetett csomagolni, hogy az esti döntő résztvevője lesz. Utóbb kiderült, János az erősebbik csoportban szerepelt, ugyanis 57.95 méteres eredménye abban a mezőnyben „csak” a negyedik legjobb volt, viszont hajszálra ugyanannyi, mint amennyit a másik ág legjobbja dobott. Magyarán Káplár holtversenyben a negyedik legjobb eredménnyel jutott be az esti fináléba.

Káplár nem került a nyolcas fináléba

A délutáni programban szerepelt a gerelyhajító Balogh Eszter selejtezője. A Nyírsuli sportolója rendelkezett a legkisebb egyéni csúccsal a nevezések alapján, így az is sikernek könyvelhető el, hogy csoportjában egy kínai versenyzőt megelőzve a tizenötödik helyen végzett három érvényes kísérlettel, az alábbi sorozattal: 39.27, 40.95 és 40.22 méter.

Káplár az esti döntőben nem tudta megismételni délelőtti jó teljesítményét, az első sorozat után még a negyedik helyen állt 56.39 méteres dobásával, de a következő két kísérlete érvénytelen volt, és visszacsúszott a tizenegyedik pozícióba, tehát nem került a nyolcas fináléba.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!