szon-sportoldal

2011.07.11. 15:25

Már csak két játékos 100 százalékos a Nyírségi Torna FIDE csoportjaiban

Nyírségi Torna - Hétfőn a 3. fordulóval folytatódott a Nyírségi Torna.

Nyírségi Torna - Hétfőn a 3. fordulóval folytatódott a Nyírségi Torna.A nemzetközi „A” csoportban a nyíregyházi Piremon SE fiatal játékosa Gál Tamás vezeti a mezőnyt a mesterek előtt, valamennyi játszmáját megnyerve. Őt követi fél pont lemaradással Kernazhitsky és Rizsonkov és Maráczi Ernő. A B csoport első tábláján a két éllovas csatáját a tavalyi győztes Szilágyi Sándor nyerte küzdelmes jó játszmában. Bajnoki címének megismétlésében több erős ellenfél szeretné megakadályozni, a tőle csupán fél egységgel lemaradó Pozsonyi István, Molnár János, Zöldy Róbert, Magyar András, Máté Levente és Karikás Marianna, a hajdúsági női sakkozás ifjú reménysége. Ukrán dominancia érvényesül a gyerekcsoportban, az első öt helyet tehetségeik foglalták el a forduló előtt, és az 5. fordulóban is csupán honfitársaiktól szenvedtek vereséget. Az eddig hibátlan teljesítményt nyújtók csatáját Viktor Lutso nyerte Stepan Moisa ellen. Csupán egy ponttal maradnak el tőle a legjobb magyarok Pethő Dávid, Szenes Martin és Venter Máté.

 

A verseny állása 3 forduló után:

A csoport:

1. Gál Tamás (IRODANOVA-Piremon) 3 pont, 2-4. Kernazhitsky (UKR), Rizsonkov Vladimir (UKR) és Maráczy Ernő 2,5-2,5 pont 

B csoport

1. Szilágyi Sándor (Volán-Sényő) 3 pont, 2-7.  Pozsonyi István (IRODANOVA-Piremon), Molnár János (Záhony), Zöldy Róbert (Budapest ÚKSE), Magyar András (Putnok), Karikás Marianna (Hajdúböszörmény) és Máté Levente (Huszár Gál Iskola SE Debrecen)  

C csoport (5 forduló után):

1. Lutso (UKR) 5 pont, 2-3. Kurilo (UKR) és Shymon (UKR) 4,5 pont, 3-6. Moisa (UKR), Pethő Dávid (Dávid SC), Venter Máté (Hajdúböszöbmény) és Szenes Martin (Záhonyi VSC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!