szon-sportoldal

2011.10.10. 14:07

Vezetés után riadtan fociztak

Gálhidi György reméli, hogy a szombati győzelem lökést ad a Szparinak.

Gálhidi György reméli, hogy a szombati győzelem lökést ad a Szparinak.Nem volt könnyű szülés, de sikerrel zárult. Szombaton igencsak izgalmas mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a Nyíregyháza Spartacus másodosztályű focicsapata. A korai vezetés után ugyan fordítani tudtak a szegediek, de Kovácsékban volt még kurázsi és a gólgazdag derbit végül 4–3-ra hozták a nyíregyháziak.

Helyezkedési hibák

Ami érdekes, az első sikert hozó találkozón a bajnokságban eleddig talán a legtöbb hibával játszott a Szpari, elsősorban a védelem és a középpálya teljesítményt értve ezalatt.

A két szegedi gólokat nagy helyezkedési hibák előzték meg, a középpályások pedig sok hibával játszottak az ellenfél időnként játszi könnyedséggel lépett át a pálya ezen részén.

– Egyet értek a felvetéssel, sajnos valóban sok hibával játszottunk - kezdte visszapillantását Gálhidi György, a Spartacus vezetőedzője. – Ez ezért érthetetlen számomra, mert korány előnyhöz jutottunk, ám ezt követően ahelyett hogy magabiztosan játszottunk volna, játékosiam mintha kétségbe estek volna és időnként riadtan követtek el hibákat. Pontatlanok voltunk, szünetben hangos is volt az öltöző.

Hangos volt az öltöző

– Középpályán nagyon megéreztük Farkas hiányát, szerencsére a második félidőben után sikerült fordítani, hiszen a támadójátékunk most eredményes volt.

– A győzelemnek nagyon örülök, bízom benne, hogy ez megfelelő lökést ad a csapatnak a folytatáshoz.

A mester ismét elmondta, hogy egy csapat nagyon megérzi azt, amikor a tengelyében vannak gondok, értve ezalatt a kapust, a belső védőket és a középpálya belső részét. Ami az itt érintetteket illeti, Vojinovics a hét végére talán rendbe jön, Nánási gyógyulóban Farkas pedig remélhetőleg mihamarabb ismét pályára léphet.

A szombaton az kényszerből lecserélt Haburcsák szemsérülése szerencsére nem túl komoly. Vasárnap Balmazújvárosban játszik a Spartacus ismét lesz biztos hiányzó, hiszen Salami piros lapja legalább egy meccses eltiltást jelent.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!