szon-sportoldal

2011.12.21. 19:06

Új centerrel az évzáró bajnokin

A Sopron elleni csütörtöki mérkőzésen bemutatkozik az NYKK-ban a Djordje Djogót váltó Damjan Kandics.

A Sopron elleni csütörtöki mérkőzésen bemutatkozik az NYKK-ban a Djordje Djogót váltó Damjan Kandics.A gyertyagyújtás és az ajándékosztás előtt még egy lehetősége van a Marso-Vagép NYKK-nak, hogy valamennyit javítson a mérlegén, egyúttal véget vessen az öt mérkőzésből álló vereségsorozatának. Az élvonalbeli nyíregyházi férficsapat csütörtökön 19 órától (tehát a megszokott kezdési időponttól egy órával később) a Sopron csapatát fogadja. A nyugati határszéliek sem remekelnek mostanában, utóbb például hazai pályán veszítettek – hosszabbítás után – a Kaposvár ellen, de mivel korábban kétvállra fektették a bajnoki címvédő Szolnokot, egy győzelemmel előrébb tartanak, mint a nyíregyháziak.

A vasárnapi, Szeged elleni vereség óta az NYKK vezetősége sokat dolgozott azért, hogy valami változzon – akár személycserék által is. Az erőfeszítések eredményeként megérkezett a 207 centis montenegrói center, Damjan Kandics, aki Djordje Djogót váltja a csapatban. A szerb centert sérülések is hátráltatták abban, hogy legjobb tudása szerint teljesítsen, ezért is bontottak vele szerződést. Kandics tagja a montenegrói válogatott bő keretének, az idei Európa-bajnokságra is együtt készülhetett a nemzeti csapattal, végül azonban nem utazhatott Litvániába. Az új játékos csütörtökön már bevethető. A vasárnapi bajnokin rosszullét miatt kiváló Ivan Miskovics tüzetes orvosi kivizsgáláson esett át, amely semmilyen szervi elváltozásra nem mutatott rá, így a teljes élvonalbeli mezőny harmadik legjobb lepattanózója pályára léphet az évzáró bajnokin.

Fontos a győzelem

– Kreatív játékos érkezett hozzánk Damjan Kandics személyében, aki a rendelkezésre álló rövid idő alatt is megmutatta már, hogy megfelelő játékintelligenciával rendelkezik – mondta a nyíregyháziak vezetőedzője, Ferenczi Tamás. – A center érkezése és a Sopron elleni mérkőzés között mésfél nap telik el, nyilván ilyen rövid idő nem alkalmas arra, hogy a teljes támadási és védekezési repertoárunkat átvegyük vele, de a legfontosabb elemeket átskáláztuk, és úgy tűnik, Kandics fogékony arra a szerepre, ami szánunk neki. Ami pedig Miskovicsot illeti, vasárnap óta rendesen edz, bízunk benne, hogy egyszeri alkalom volt a rosszulléte, mégha a legutóbbi mérkőzésen nagy árat fizettünk az idő előtti kiválásáért.

Szebb lenne a tréner karácsonya, ha csütörtökön megszületik a várva várt győzelem?

– Természetesen – vágta rá Ferenczi Tamás, aki számára amúgy is különleges lesz a mostani ünnep, hiszen három és fél hónapos kisfia először csodálkozhat rá a karácsonyfa fényeire. – Nemcsak az enyém, hanem a játékosoké és a szurkolóké is, ezért is fontos, hogy csütörtökön győzni tudjunk. Bízunk benne, hogy le tudjuk zárni a negatív szériánkat, ehhez azonban százszázalékos koncentrációra lesz szükség, no meg arra, hogy féken tudjuk tartani a soproniak meghatározó embereit, elsősorban a három légióst és a válogatott Molnár Andrást.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!