szon-sportoldal

2012.01.09. 08:44

Még nem kongatják a vészharangot

Seres Zsolt irányításával folytatja harcát a megkapaszkodás érdekében a záhonyi csapat.

Seres Zsolt irányításával folytatja harcát a megkapaszkodás érdekében a záhonyi csapat.Szorul a hurok. Ráadásul záhonyiak saját maguk nyakára tekerik a kötelet: gyászos hazai szereplésükkel megírván halálos ítéletüket. Egy újonc esetében benne van a pakliban az idegenbeli bukdácsolás (az egy szerzett pont persze, így is édeskevés...), a bökkenő csak az, otthon sem ment sokkal jobban. Tény, ami tény, a megyei első osztályú futballcsapat gyatrán teljesített ősszel, mindazonáltal a temetésre szólító harangot még nem kongatták meg... Igaz, a hátrány tetemes, a kiesés megúszása látványos feltámadást igényel.

– A feljutást kiharcoló játékoskeretet előzetesen képesnek tartottuk arra, hogy az őszi szerepléssel megteremti annak lehetőségét, hogy megkapaszkodjunk a bajnokságban  – vázolta az eredeti terveket Erdei Árpád, ügyvezető elnök, aki a vezetőség véleményét fogalmazta meg. A krónikához tartozik, hogy a ZVSC kispadján Karasz Lajos kezdte az idényt, majd az utolsó öt bajnoki összecsapáson Seres Zsolt vállalta az edzői teendőket. –  Mentközben viszont fokozatosan szűkült a létszám: elsősorban munkahelyi elfoglaltság miatt néhányan távozni kényszerültek. Mindemellett betegségek, sérülések, no meg a fegyelmezetlenség döntő mértékben befolyásolta, hogy csak a legritkább esetben tudtunk komplettnek nevezhető összetételben pályára lépni. Több olyan meccsünk volt, amelyen reális esélyünk lett volna a pont, pontok szerzésére, nem egyszer az utolsó percekben úszott el a remény. Az egyesület életében szomorú negatív csúcs, hogy csak nyolc pontot gyűjtöttünk, ennek sajnálatos következményeként jelentős mértékben leszakadtunk a tabellán.

Annyi szent, a határmentieknek csak látványos javulással kerülhetik el a fájdalmas búcsút, ennek érdekében megszületett az első konkrét döntés.

– A napokban történt megegyezés értelmében, Seres Zsolt folytatja a munkát, január 17-én kezdjük a felkészülést – közölte Erdei Árpád. – A lehetőségekhez mérten próbálunk erősíteni, ez persze nem lesz egyszerű feladat. A tavaszi első öt forduló sok mindenről határozhat, „hat pontos” meccseket játszunk, és most már bravúrokat is fel kell mutatnunk!

Záhonyi záradék

Őszi végeredmény: 15. Záhony 15 2 2 11 16–39 8

Hazai pályán: 8 2 1 5 8–18 7

Idegenben: 7 – 1 6 8–21 1

Házi góllövőlista

6 gólos: Semegi T. 3 gólos: Tóth A., Cvik S. 2 gólos: Balogh S. 1 gólos: Sére L., Balázsi A.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!