szon-sportoldal

2012.02.10. 14:58

Addig jár a korsó a kútra?

Az NYKK-nál bíznak abban, hogy nagy bravúr árán le tudják győzni a bajnok Szolnokot.

Az NYKK-nál bíznak abban, hogy nagy bravúr árán le tudják győzni a bajnok Szolnokot.Mikor máskor lenne vendég a Szolnoki Olaj KK, ha nem februárban? A nyíregyházi férficsapatnak a mostani a tizenegyedik idénye az élvonalban, és a szombati (kezdés 18 órakor) lesz a hetedik alkalom, hogy a jelenlegi bajnoki címvédő az év ezen időszakában lép fel a bujtosi csarnokban. Az eddigi hat ilyen meccsből négyet az NYKK nyert. Ez a jó hír. A rossz, hogy az utóbbi kettőt a Tisza-parti csapat. Szó se róla, a bajnoki- és kupacímvédő játékosállományánal fogva idegenben is bárki ellen favorit, így a szombati házigazda sikeréhez is bravúrra lenne szükség.

– Azzal a hagyománnyal nem szakítanánk, hogy hazai pályán rendre jó és szoros meccseket vívunk a Szolnokkal, azzal viszont igen, hogy az utóbbi két alkalommal rendre elbuktuk azokat – mondta Ferenczi Tamás, a Marso-Vagép NYKK vezetőedzője, aki maga is szolnoki kötelékbe tartozott utánpótláskorú játékosként. – Két éve már húsz ponttal is vezettünk a harmadik negyedben, tavaly pedig a harmincnyolc percig nyílttá tudtuk tenni a meccs kimenetelét, a végén azonban bedarált bennünkat az ellenfél. Egy biztos, az ilyen meccseken nincs szükség külön motivációra, hiszen csapatként is meg akarjuk mutatni, hogy az Eurochallenge-kupában a legjobb nyolc közé jutásra pályázó ellenféllel is fel tudjuk venni a versenyt, és ugyanez igaz az egyénekre is.

Ha már szóba került az Olaj nemzetközi szereplése, akkor jegyezzük meg: olybá tűnik, a szombati vendég azokat komolyabban venné, mint a bajnoki fellépéseket. Erre utal, hogy az utóbbi hetekben Jászberényben csak egy, a Szeged ellen hazai pályán kettő, Kaposváron pedig hárompontos különbséggel nyert a címvédő. Szabad abban bízni, hogy addig jár a korsó a kútra...?

Apa lett a szerb center

– Természetesen elemeztük a Szolnok bajnoki és nemzetközi meccseinek felvételeit is, így van összehasonlítási alapunk – felelte Ferenczi Tamás. – A bajnokikon rendre van a csapatnak egy-egy olyan négy-hat perce remeklése, amikor megugrik az ellenfelétől, utána pedig játékosai tudat alatt is visszavesznek a tempóból. Az más kérdés, hogy az Olaj van annyira jó csapat, hogy így is sorra nyerje a meccseit. Hiába áll hatalmas bravúr előtt a nemzetközi porondon a vendégcsapat, a bajnokikat is komolyan kell vennie, hiszen a rájátszást nyilván minél jobb pozícióból szeretné indítani. Ami bennünket illeti, a kisebb nyavalyákat leszámítva mindenki egészséges, az amerikai Brandon Fields is beépült a csapatba, amit a bajnoki szünetben vívott két edzőmeccsen is bizonyított.

Az NYKK centere, Ivan Miskovics csütörtökön apa lett, a szerb játékosnak Belgrádban kislánya született, és a bébi valamint édesanyja is jó egészségnek örvend. A hét elején közös megegyezéssel távozott Papp Iván pedig Kecskeméten kapott próbaidős szerződést, hogy a megsérült Csorvási Milánt pótolhassa.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!