szon-sportoldal

2012.03.27. 11:40

Gólokkal is kitűntek a mezőnyből

A kétméteres kisvárdai Soós Tibor és a 198 centis kanyári Balázsi Péter is betalált – előbbi volt boldogabb.

A kétméteres kisvárdai Soós Tibor és a 198 centis kanyári Balázsi Péter is betalált – előbbi volt boldogabb.A Tiszakanyár 11, a Várda SE kilenc veretlenül megvívott mérkőzéssel várta a vasárnapi NB III-as rangadót. Igaz ugyan, hogy a kanyáriaké volt a hosszabb sorozat, de ezidő alatt a kisvárdaiak szereztek több pontot, hiszen amíg Koskovits György legénysége hatszor is döntetlent játszott, addig Révész Attila alakulata utóbbi hét meccsét megnyerte. Vasárnap a nyolcadikat is, hiszen 4–1-es sikerrel fosztották meg a kanyáriakat az egész éves hazai veretlenségtől.

– Tudtuk, ha betartjuk edzőnk utasításait, akkor ezt a nehéznek ígérkező mérkőzést is megnyerhetjük – mondta a Várda SE támadója, a csapata első gólját szerző Soós Tibor. – A kanyáriak ugyan kiegyenlítettek, de Révész Attila a második félidőben is türelmes játékra hívta fel a figyelmünket, és végül bejött amit mondott: erővel is jobban bírtuk ellenfelünknél. Lépéskényszerben voltunk, hiszen ahhoz, hogy visszavegyük a vezetést a szombaton Tuzséron győztes Nyírbátortól, legalább két góllal kellett nyernünk. ez össze is jött, bár csak a hajrára maradt a döntés.

Magas termethez magasabb osztály

A nyáron Ajakról igazolt támadó minden mérkőzésen kiemelkedik a mezőnyből, hiszen kereken 200 centis magassával a Tisza-csoport mezőnyének legmagasabbra nőtt futballistája. Magas termethez magasabb osztály dukál – ennek megfelelően a futballistát már „fentről” is figyelik.

– A februári mezőkövesdi minitornán a jelenlévő Haladás vezetői és a kövesdiek is érdeklődtek irántam, végül abban maradtunk, hogy figyelni fogják a pályafutásomat – beszélt a témáról a 21 center, aki civilben próbaidős rendőr. – Nekem az is megfelelne, ha a Kisvárdával lépnénk magasabb osztályba, jelenleg vezetjük is a táblázatot, de a folytatás sok nehéz mérkőzést tartogat. A hétvégén például egymás ellen játszik a tabella első négy helyezettje, mi a Hajdúszoboszlót fogadjuk, és tudjuk jól, nem hibázhatunk, hiszen a riválisok ugrásra készen állnak.

Üldözi őket a balszerencse

A Soóstól csak két centivel alacsonyabb Balázsi Péter is betalált a mérkőzésen, igaz, a tiszakanyári támadó számára csak sovány vigaszt jelentett a fejesgól, hiszen az őszi szezon végén még harmadik helyen álló csapatnál aligha ilyen tavaszi rajtról álmodtak (három meccsen két pont).

– Üldöz bennünket a balszerencse rendesen – állapította meg Balázsi Péter, a kanyári égimeszelő. – A Kemecse ellen kettő egyes vezetésünknél a hosszabbításban nevetséges tizenegyest fújtak be ellenünk, vasárnap pedig egy egynél a felvágásomért nem ítélte meg a tiszta tizenegyest a játékvezető. Való igaz, a két meccs között Kótajban nem szolgáltunk rá a győzelemre, de a két hazai bajnokinkat megnyerhettük volna, ha nem sújtanak bennünket az ítéletekkel. Nem mondom, a Kisvárda jobb csapat nálunk, de hetven percig nyílt volt a meccs, ha megszerezzük a vezetést, nyertünk volna. Így viszont az a téma, hogy simán nyert a vendégcsapat és gyengélkedik a Kanyár. Biztos vagyok benne, hogy összekapjuk magunkat, és kell még velünk számolni ebben a bajnokságban, a balszerencsés sorozatot ideje lenne már lezárnunk egy győzelemmel. Talán majd vasárnap, Ibrányban, bár sok lesz a hiányzónk, jelen állás szerint az én játékom is erősen kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!