szon-sportoldal

2012.06.28. 07:30

Az én EB-m: György Rolland

Gomez a remeklő német csapat Paolo Rossija. Az atlétaedző az olasz válogatottért szorít, és tetszettek neki az eddigi meccsek.

Gomez a remeklő német csapat Paolo Rossija. Az atlétaedző az olasz válogatottért szorít, és tetszettek neki az eddigi meccsek.György Rolland fél szemmel már régóta Londonra figyel, ám az ötkarikás szintet jóideje teljesítő, harmadik olimpiájára készülő Rakonczai Bea edzője és férje másik kedvenc sportága, a labdarúgás sem hagyja hidegen a nyári melegben. Az atlétaedző többször id dolgozott már focistákkal, a Szpari játékosainak erőnlétére is rehabilitációjára is figyelt, és naprakész a fociban, az Európa-bajnokságban.

Az angol stadionok híve

A meccseket gyakorta egyedül, vagy társaságban nézi, egyszer egy rövid ideig a sörsátorban is figyelte a fejleményeket.

– Úgy vélem összességében nem lehet panasz a mérkőzésekre, főként az első kör találkozói voltak jók – kezdte György Rolland. – Az eső ugyan párszor túlöntözte az ukrán gyepeket ám a körülményekre sem lehet panasza a résztvevőknek.

– Kissé magam ellen beszélve jobban szeretem az angolos, atlétikai pálya nélküli stadionokat, ám az EB-színhelyére sem lehet panasz, legalábbis a tévé előtt ülve így gondolom.

Az eddigi találkozók szinte mindegyik hozott valami érdekes, emlékezetes szituációt, bakit, vagy parádés gólt.

– Nekem Pirló tizenegyes tetszett az olasz-angol mérkőzés záró részében. Hurt, az angolok kapusa a rúgások előtt rendre kissé nagyképűen, mosolyogva próbálta befolyásolni az ellenfél játékosait, mire Pirlo megfelelő választ adva, amolyan panyenkásan talált a kapuba.

Mire e sorok megjelennek, a vasárnapi döntő egyik résztvevője már ismert lesz. A másikról a csütörtök esti német-olasz derbi fog dönteni. Ezen a meccsen az azzuriakért szorít majd György Rolland.

– Az 1982- vébé óta drukkolok az olaszoknak, akkor nagyon megtetszett Paolo Rossi játéka. A németek jó csapatot alkotnak, ráadásul Gomez személyében nekik is van egy Rossijuk. Mindig ott van ahol kell és ha nagy helyzetbe kerül, rendre a kapuba talál. Bízom benne, hogy remek mérkőzést láthattunk és Pirloék örülhetnek majd a lefújás után, miként tették ezt az angolok elleni tizenegyespárbajt követően –  így György Rolland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!