szon-sportoldal

2012.07.17. 16:33

A csoportbeosztás már ismert

A kiesők közül a Vasas, Budapestről a BKV Előre került a Szparihoz a labdarúgó NB II. Keleti csoportjába.

A kiesők közül a Vasas, Budapestről a BKV Előre került a Szparihoz a labdarúgó NB II. Keleti csoportjába.Azt már lehet tudni, hogy kikkel mérkőzik a Nyíregyháza Spartacus az NB II. augusztus 18-án induló 2012/2013-as bajnoki sorozatában, de azt még nem, hogy milyen sorrendben. Magyarán a Magyar Labdarúgó-szövetségben elkészítették a csoportbeosztást, a sorsolásra azonban még várni.

Az országrészeken belüli elhelyezkedés miatt a csoportbeosztásnál igazából csak az volt a kérdés, hogy a budapesti csapatok közül melyek kerülnek keletre és nyugatra. Nos, az élvonalból kiesett Vasas mellett az Újpest B és a Bp. Honvéd-MFA maradt Keleten, míg a BKV Előre csoportot váltott. Nyolc élvonalbeli egyesületnek szerepel tartalékcsapata az NB II-ben (a Puskás Akadémia a Videotontól – látszólag – leválva önálló lett), ezek közül hárman a keleti, öten a nyugati végeken küzdenek. Ezek a csapatok a következő évi, egycsoportosra szűkülő mezőnyben már nem lehetnek tagjai a másodosztálynak.

A Szpari szerdán 18 órától az NB III-as Hajdúböszörménnyel játszik edzőmeccset a Tiszavasvári úti pályán. Ha minden jól megy, ezen a felkészülési találkozón már teljes jogú nyíregyházi játékosként szerepelhet a Vasastól visszatérő Kovács Ádám, a Debrecenből visszavárt Csorba Szabolcs ügyében azonban még továbbra sincs döntés.

Csoportbeosztás

Az NB II-es mezőny 16 csapatot számláló csoportjai

Keleti csoport: Balmazújváros, Békéscsaba, BKV Előre, Bp. Honvéd-MFA, Cegléd, DVSC-DEAC, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Nyíregyháza Spartacus, Orosháza, Putnok, Szeged 2011, Szolnok, Újpest B, Vasas, Vác.

Nyugati csoport: Ajka, Baja, Csákvár, Ferencváros II, Gyirmót, Győri ETO II, Haladás II, Kaposvár II, Kozármisleny, Paks II, Puskás Akadémia, Sopron, Szigetszentmiklós, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!