szon-sportoldal

2012.07.18. 15:38

Városházi útravaló Londonba

Helebrandt Máté és Rakonczai Beáta is az utcai atlétikai versenyeken lesz érintett az olimpián.

Helebrandt Máté és Rakonczai Beáta is az utcai atlétikai versenyeken lesz érintett az olimpián.Jókívánságokat és telefont kaptak útravalóul a nyíregyházi olimpikonok a vároházán tartott szerdai búcsúztatón. A Londonban az atlétikai versenyek során érintett Helebrandt Máté (20 kilométeres gyaloglás) és Rakonczai Beáta (maratoni futás) felé dr. Kovács Ferenc polgármester a városvezetés azon elvárását tolmácsolta, hogy képviseljék méltón a szabolcsi megyeszékhelyt, egyúttal biztosította őket arról, hogy már a londoni részvétel kiharcolása miatt is büszkék rájuk. Az ajándékba kapott multimédiás telefon pedig a két sportoló kinti boldogulását is könyebbé teszi, egyúttal lehetőséget biztosít az itthoniakkal való kapcsolattartásra.

Egy járaton, egy hétvégén

Mindkét nyíregyházi sportoló a július 31-i járattal utazik 30. nyári olimpiai játékok (július 27.-augusztus 12.) helyszínére, és a 16 napos viadal második hétvégéjén lesznek a versenyeik. Helebrandt Máté (Nyírsuli) augusztus 4-én, szombaton gyalogszerrel, Rakonczai Beáta (NYVSC) augusztus 5-én, vasárnap futva kezdi el róni London utcáit. Máté most debütál az ötkarikás játékokon, 23 évesen a gyalogló szakág Benjáminjai közé tartozik, mint elmondta, éppen ezért nincs is vele szemben különös elvárás, csupán a tisztes helytállás.

A civilben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányságon dolgozó Beáta számára a mostani pályafutása harmadik olimpiája lesz, Athénban (még veszprémi színekben) és Pekingben (már ismét nyíregyháziként) nem járt sok sikerrel (a görög fővárosban a 48. helyen ért célba, Kínában feladta a versenyt), most ő is abban reménykedik, hogy célba ér, ha lehet, minél jobb eredménnyel. Egy biztos: a brit klíma jobban kedvez majd a hosszútávú atlétikai versenyeknek, mint az athéni vagy a pekingi, bár a maratonisták déli rajtja nem kifejezetten ideális időpont.

Szurkolók a helyszínen is

Az ünnepélyes hangulatú búcsúztatón a versenyzők köszönetet mondtak edzőiknek, családtagjaiknak, egyesületeiknek és támogatóiknak, akik nélkül most aligha pompázhatnának olimpiai formaruhában. Biztos, hogy a helyszínen is lesz nyíregyházi szurkolójuk, hiszen a nemrégiben véget ért olimpiai négypróba-sorozat győztesei éppen azon a hétvégén tartózkodnak majd Londonban, amikor a földijeik is szerephez jutnak, de olimpikonjaink azt is érezhetik majd, hogy itthonról is sokan szorítanak majd értük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!