szon-sportoldal

2012.07.31. 09:55

Világsztárok között a csekei kapus

Kézilabda - Pásztor Bettina nagy példaképével, Pálinger Katalinnal szerepelhetett együtt, a győri csapatban.

Kézilabda - Pásztor Bettina nagy példaképével, Pálinger Katalinnal szerepelhetett együtt, a győri csapatban.

Villámkarrier a javából. Pásztor Bettina 2003-ban kezdett el kézilabdázni Fehérgyarmaton, a Kölcsey Ferenc Általános iskolában, miközben Mátészalkán, az NB I B-s együttesében pallérozódott. A suli elvégzését követően a Debrecen utánpótláscsapatában védte ki az ellenfelek szemét – miként azon az ominózus, Győr elleni bajnoki mérkőzésen. Az akkortájt még csupán tizenhat esztendős kapust kiszúrta Róth Kálmán: az edző csábította az ETO-hoz, egyszerre kapott szerepet a „kicsik” és a felnőttek között. Rohan az idő, a szatmárcsekei születésű, manapság is hazajáró tini idestova három éve kirobbanthatatlan tagja a világsztároktól hemzsegő kisalföldi keretnek.

– Elinte furcsa volt ennyire távol lenni a szüleimtől, de azt kell mondjam, idővel megérte – nyomatékosította Pásztor Bettina. – Minden csapat, amelyben eddig játszottam kedves számomra, különösen jó érzés, hogy egy ilyen klub tagja lehetek, ahol mindenki a maximumra törekszik és profi felfogás jellemzi a munkát. – A győri évek során rengeteg tapasztalatot szereztem, sokat tanultam: olyan kiváló sportolókkaldolgozhattam együtt, mint Görbicz Anita, Lunde Haraldsen, és kiskorom óta nagy példaképem, Pálinger Katalin, akivel, soha nem gondoltam, hogy egyszer együtt léphetek pályára.

Az ifjú hálóőrt számára az aktuális szezon különösen emlékezetesen alakult: a felnőttcsapat tagjaként bajnoki címet, Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, a Bajnokok Ligájában is csak a döntőben bukott el a Győr. Emellett a junior gárda frontembereként az NB I B-s bajnokságot nyert, eképpen a következő évadvan az élvonalban is bizonyíthat.

Mindazonáltal a legnagyobb durranás junior világbajnokságon a magyar válogatottal elért bronzérem

– Megtiszteltetés számomra, hogy válogatott lehetek. Ezen a világversenyen sikerült felmérnem, hogy nemzetközi szinten miként tudok teljesíteni a korosztályomban – taglalta a kéthetes szabadságát az édes otthonban, Szatmárcsekén „lehúzó” tehetség. – Úgy gondolom, megfeleltünk az elvárásnak, viszont egyéni célkitűzéseim között benne volt az All Star csapatba kerülés, ami sajnos lecsúsztam. Bár 47,1%-os statisztikával kevéssel maradtam le a szerb Risovic Jovanától és a francia Laura Glausertől. Elsősorban örülök hogy bizonyítani tudtam magamnak, de ez a mérce arra motivál hogy még keményebben dolgozzak és még többet hozzak ki magamból. Örülök hogy bizonyítani tudtam Róth Kálmánnak az edzőmnek, illetve Bartalos Bélának, a kapusedzőmnek, ők készítettek fel és bíztak bennem.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!