szon-sportoldal

2012.08.27. 16:26

A Nagyecsed Nyíregyházi megmentője

Győztes találat után biciklitúra hegymenetben volt a hétfői program.

Győztes találat után biciklitúra hegymenetben volt a hétfői program.Még mondja valaki, hogy nyolc perc alatt nem lehet csodát tenni!? Nyíregyházi Gábor, az NB III-as Nagyecsed futballistája a 83. percben lépett pályára csapata Létavértes elleni vasárnapi bajnokiján, és a hosszabbítás első percében már a teljes hazai csapat és még néhány szurkoló is a nyakába ugrott. A meccs hajrájára beállt játékos ugyanis a ráadásban megszerezte az ecsediek győztes találatát az addig gól nélküli összecsapáson.

Különös jelentősége volt a mérkőzésnek, hiszen mindkét fél vereséggel kezdte a bajnokságot, a két forduló alatt elvesztett öt, netán hat pont pedig döntő jelentőségű lehet a sajátos rendszerű sorozatban. Nyíregyházi Gábor találata azt is jelenti, hogy az Ecsed beszállt a versenybe a jobb helyezésekét. No, meg azt, hogy szemben az előző három évvel, amikor az első két-két fordulóban összesen egy döntetlenre (!) futotta a szatmári társulat erejéből, most a 2011-es bajnok egycsapásra megtriplázta a hasonló időszakban szerzett pontjai számát.

Nem volt nehéz dolga

– Pályára küldésemkor azt mondta Feczkó Tamás edző, hogy tegyek hozzá a csapat játékához, és ha lehet gólpasszal vagy góllal járuljak hozzá a meccs eldöntéséhez – idéze fel a beállását megelőző pillanatokat a 21 esztendős Nyíregyházi Gábor. – Remélem, sikerült a kedvében járnom a győztes góllal. Hozzáteszem, a fő érdem Tóth Tiboré, azaz Tottié, mert kihagyhatatlan helyzetbe hozott, átadása után az ötösről kellett a kapuba passzolnom. Másfél éve a Kótaj elleni meccsen már kerültem hasonló szituációba, akkor a beállásom után gólpasszal és góllal vettem ki a részem a három nullás sikerből. Mindazonáltal nem bánnám, ha kezdőként is megmutathatnám valós tudásomat, ha ilyen sorsdöntő gólokat szerzek, akkor talán kihagyhatatlanná válok. Úgy érzem, tavasszal jól ment a játék, de a nyáron visszavetett egy sérülés, ezért jutott nekem eddig a cserék keserű kenyere.

És hogy mivel ünnepelte a Bayern München gólvágójára, Thomas Müllerre szinte a megszólalásig hasonlító szélső a Léta elleni győztes találatot? Tizenöt kilométeres kerékpártúrával... A futballistának ugyanis nemcsak a vezetékneve Nyíregyházi, hanem a főiskolája is, az NYF harmadéves sportszervező szakos hallgatójaként pedig hétfőtől a kötelező év eleji terepgyakorlaton vesz részt Bükkszentkereszten és környékén.

– Épp most szálltunk le a drótszamárról, a távot többnyire hegymenetben kellett megtennünk – mesélte hétfőn kora délután a győzelem másnapjáról az érintett. – Kimerítő túra és hegymászás is vár ránk a hátralévő napokban, úgyhogy hiába hagyok ki emiatt két edzést is a héten, úgy érzem, a terhelésre nem lesz panasz.

Hátha belépőt jelent mindez a Tiszakanyár elleni kezdőcsapatba...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!