szon-sportoldal

2012.08.16. 14:59

Elszántan várják a rajtot

Nyíregyháza - A pénteki bajnoki nyitányon a Fradi II. lesz a Nyíregyháza Spartacus ellenfele.

Nyíregyháza - A pénteki bajnoki nyitányon a Fradi II. lesz a Nyíregyháza Spartacus ellenfele.

Hipp-hopp elrepül a nyár, a hét végén már beindul a nagyüzeme a honi focipályákon. Az NB II- Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus az elmúlt hónapokban jelentő változáson ment keresztül, a szerdai szurkolói ankét összefoglalásaként úgy mondhatnánk, hogy a vezetők, a szakmai stáb, a játékosok és a drukerrek bizakodva tekinteni az új szezon elé.

Zömmel fiatalok a keretben

– Akit meg akartunk tartani, az itt maradt, kivéve Csorba Szabolcsot, akinek az ügye még nincs lezárva véglegesen. Akit meg akartunk szerezni, az itt van, kivéve Virágh Aladárt, ám egy egészséges Mészáros Márk megoldja majd ezt a feladatot - kezdte a mérkőzés elé tekintését egy kis visszapillantással Brekk János, a Spartacus szakmai igazgatója. – Az Eger elleni kupameccs azt bizonyította, hogy a felkészülés jól sikerült, gondot csak a DVSC kupameccsei miatti albérletkeresésünk okozott.

- A keret huszonhárom tagja közül tizenhárman itt nevelkedtek, közülük kilencen húsz év alattiak - folytatta Brekk János. – Ezért köszönet ját a Nyírsuli és az Akadémia szakembereinek, remélhetőleg a közeljövőben egy csapat lesz a Nyírsuli és a Spartacus.

– A jövő évi átszervezés miatt a mezőnyben mindenkinek az a célja, hogy az első ötben zárjon - folytatta Brekk János. – Nálunk is ez a minimális elvárás, az, hogy ez végső helyezésben mit jelent, azt most még reálisan nem lehet megfogalmazni, hiszen nem ismerjük a riválisok erejét.

– Azt tudom, hogy a játékosaink elszántak, egészséges önbizalommal várják a rajtot és jó csapattá kovácsolódtak a felkészülés alatt. A háttér stabil és biztosított, ezen nem múlhat az eredményes szereplésünk, bármi történjen, erre nem hivatkozhatunk. Kemény ősz elé nézünk, és ahhoz hogy sikeresek legyünk, szükségünk van szurkolóink támogatására is.

Ismeretlen az ellenfél

A nyitányon tehát a Fradi tartalékcsapata lesz az ellenfél. A zöld-fehérek tavaly a Nyugati csoportban szerepeltek, a Lipcsei Péter dirigálta együttes végül a 10. helyen zárt 10 győzelemmel 6 iksszel, 14 vereséggel és 36 ponttal. (A Szpari hasonló mutatói: 7. hely, 10 győzelem, 13 döntetlen, 7 vereség és 43 pont). Így aztán egy ismeretlen csapat érkezik a pénteki rajtra.

Fegyelmezetten és lelkesen

- A Fradi II., miként az élvonalbeli klubok NB II-es csapatai, amolyan sötét lovak a bajnokságban - tért rá a pénteki rajtra a szakmai igazgató.– Szereplésük kiszámíthatatlan, hiszen nagyban függ attól, hogy az NB I-es együttesekből kik játszanak vissza.

– A zöld-fehéreket nem ismerjük, ám információink vannak. Én megnéztem őket Kazincbarcikán egy edzőmeccsen, azokat az információkat megosztottam kollégáimmal, a játékosokkal, elemeztük a mérkőzést, Ez egy dolog, a másik pedig az, hogy nekünk minden mérkőzésen, főként a hazaiakon győzelemre kell játszanunk. Pénteken is ezt fogjuk tenni. A bajnoki rajt mindig fontos, fegyelmezet és lelkes játékkal szeretnénk három ponttal kezdeni a pontvadászatot.

A keret tagjai közül szerencsére csak Milan Davidov sérült, Germán tamásnak pedig még eltiltása van az első fordulóban. Az öltözői hangulattal nincs gond, a játékosok is nagyon várják már a premiert... KM-ML

A klub vezetősége

Révész Bálint tulajdonos

Sipos Zoltán ügyvezető

Magera Ildikó irodavezető vezető

Szirtes Virág marketing vezető.

A szalmai stáb tagjai.

Brekk János szakmai igazgató,

Németh Károly vezetőedző

Márton István pályaedző és technikai vezető

Téglási Gábor kapusedző

Zákány László masszőr

Zajcz István technikai munkatárs,

dr Nagy Attila és dr. Sánta János orvosok.

A játékosok (zárójelben a mezszám)

Kapusok

Balogh János 47

Hrabina Alex 1

Sánta Tibor 66

Védők

Ambrusz Árpád 4

Benkő Balázs 23

Dajka László 3

Farkas Attila 17

Mészáros Márk 13

Sipos Tamás 88

Szűcs Ferenc 12

Ur László 15

Középpályások

Kristófi Sándor 70

Milan Davidov 33

Minczér Tibor 8

Pákolicz Dávid 9

Petneházi Márk 20

Reznek Donát 6

Szilágyi Krisztián 21

Csatárok

Germán Tamás 10

Kovács Ádám 11

Módis Dávid 94

Montvai Tibor 7

Simon Attila 90

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!