Tánctanoda

2024.05.27. 15:08

Repülőjegy Osakába

A hétvégén rendezték meg a Gyermek Néptáncosok 16. Országos szólótánc fesztiválját Szarvason.

Szon.hu

Kácsor Balázs, Antal Anna Eszter és Hamza László

Fotó: Tánctanoda

Közel 150 kitűnő táncos érkezett a megmérettetésre az ország különböző néptánc műhelyeiből, hogy eldőljön, ki kapja az országos bokrétás vagy pántlikás címet. A verseny során a szólistáknak két táncot kellett bemutatniuk, egyet a saját régiójuk táncaiból egyet pedig más kistáj táncéletéből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét ezen a versenyen a Nyíregyházi Tánctanoda két ifjú tehetsége képviselte: Antal Anna Eszter (akit Hamza László kísért) és Kácsor Balázs.

Mindkét versenyző nagy örömmel állhatott a színpadra az eredményhirdetésen, hiszen Anna országos pántlikás táncos díjat kapott, Balázs pedig országos bokrétás táncos lett. Ezen kívül színpadi teljesítményének elismeréseként kapott egy Doxa órát, amit Sikentáncz Szilveszter az Örökség Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke ajánlott fel, valamint meghívták Osakába, a 2025-ös világkiállításra, hogy képviselje hazánkat és kultúránkat a többi kitűnő szólistával együtt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában