szon-sportoldal

2012.09.24. 09:26

Olvasónk írja: Győzelem a sprint versenyen!

Szeptember 10-16 között rendezték meg a szerbiai Kopaonik síközpontban a 16. rádióstájfutó világbajnokságot 550 résztvevővel. Hazánkat 15 sportoló képviselte különböző korosztályokban - kezdi beszámolóját olvasónk.

Szeptember 10-16 között rendezték meg a szerbiai Kopaonik síközpontban a 16. rádióstájfutó világbajnokságot 550 résztvevővel. Hazánkat 15 sportoló képviselte különböző korosztályokban - kezdi beszámolóját olvasónk.Én a Női 50-es mezőnyben vettem fel a futócipőt. A versenyszámok 4 nap alatt zajlottak le igen szoros időbeosztással. Első napon nekem a könnyebbnek mondható rövidhullámú versenyszámban indultam. A távot amely jobbára futhatatlan ,meredek és vizenyős terepen kellett teljesíteni 53,43 perc alatt teljesítettem 4 rádióadó megkeresésével. Eredményem a 2. helyre volt elegendő, de mellette csapatban egy bronzérmet is begyűjtöttünk Cserpák Ferencné demecseri futótársammal.

Másnap a sprint versenyszámmal folytatódtak a küzdelmek, amely számomra a legkedvesebb versenytípus. A tavalyi EB győzelmem után sikerült világbajnoki címet szereznem 22,04 perces időmmel, ami 7 mp-cel lett jobb a második eredményétől. A versenyt a szállás melletti nyílt sípályákon vezetve rendezték, majd a szálloda udvarában volt a cél. A pályám 3 km volt ,melynek során 8 rádióadót kellett teljesíteni. Este ünnepélyes keretek között a dobogó tetején hallhattam a magyar Himnuszt.

A harmadik versenynapon az URH versenyt rendezték megint egy igen meredek és reflexiós terepen. Az URH versenyszámban nehezíti a mérést a domborzatról visszaverődő rádióhullám. A rajt után, már eleve oxigénhiánnyal, tengerszint feletti 1700 m-en egy meredek 15 perces kaptató után számomra igencsak "ufósnak"sikeredett a verseny 11,8 km kemény küzdelem után 3 adóval abszolváltam a versenyt és szintidőn belül 11. helyen értem be a célba. Szerencsére ma is örülhettünk egy aranynak Cserpák Ferencné jeleskedett és így csapatban egy ezüstöt sikerült újra bezsebelnem. Az utolsó napon már fáradtan ,de annál nagyobb elszántsággal mentünk ki futni. Idén először rendezték meg a Foxoring versenyszámot amely a tájfutás kistestvére. A térképen 10 rádióadó helye volt berajzolva, amelyeket folyamatos tájékozódással kellett megközelíteni és az adók közelében bemérni a pontos helyüket. A kiadott 100 perces szintidő sok versenyzőnek kevésnek bizonyult,mert a rendezőség egy kicsit túlméretezte a távot. Az én pályám 9 km lett 8 adóval és jelentős szintkülönbségekkel. Így 85,54 perces idővel újra egy ezüstnek örülhettem. Rajtam kívül Kovács Attila miskolci futó szerzett még egy ezüstöt a magyar csapatnak. A versenyt sikeresen zártuk 9 éremmel és több jó helyezéssel. Jövőre ismét EB-t rendeznek Lengyelországban amelyre remélem ismét fel tudok készülni.

Zarnóczay Klára, nyíregyházi lakos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!