szon-sportoldal

2012.10.31. 17:52

Csak Majoros győzött le ázsiait

A nyírbátori asztaliteniszező a második helyezett Európa-válogatott tagjaként veretlenül fejezte be a serdülő világfesztivál csapatversenyit.

A nyírbátori asztaliteniszező a második helyezett Európa-válogatott tagjaként veretlenül fejezte be a serdülő világfesztivál csapatversenyit.Azok után, hogy a csoportmérkőzések során valamennyi meccsét (mit meccsét, játszmáját!) megnyerte Majoros Bence, az Európa-válogatott addigi negyedik számú játékosára már alapemberként számítottak a másnapi folytatásban. Nem a nyeretlen kétévesek között, hanem a serdülő Európa-válogatottban, amely a guami korosztályos világfesztivál felsőházi helyosztóján volt érintett.

A nyírbátori versenyző (a lengyel Patryk Zatowkával és a svéd Anton Källberggel alkotott egy csapatot, az orosz Konsztantyin Csernov volt a kimaradó) a folytatásban is megőrizte százszázalékos teljesítményét, a világtehetségek nevet viselő reménységek elleni elődöntőben, majd az Ázsia válogatottal szembeni fináléban is megnyerte a maga mérkőzését. Az ázsiaiak fölényére jellemző, hogy valamennyi korábbi meccsüket nullára nyerték, vagyis egyedül Majoros volt képes belerondítani a makulátlan mérlegükbe. Nem akármilyen dicsőség! Bencének pedig elnézzük, hogy a világranglista 20. helyén álló dél-koreai Cso Szeung-min elleni mérkőzésen a világfesztivál során először szettet, szetteket veszített. Hogy a nyírbátori legény fejlődése töretlen arról csak annyit: a múlt heti szöuli edzőtáborban még vereséget szenvedett ugyanettől az ázsiai legénytől. Majoros tehát letette a névjegyét az Európa-válogatott tagjaként, amellyel második lett a csapatverseny során, mindez jó előjel a pénteken kezdődő egyéni viadalok előtt.

Serdülő világfesztivál

Fiú csapetverseny

Elődöntő: Európa–Világtehetségek 3–0. Majoros Bence–Juszef Abdel-Aziz 3:0 (5, 7, 6).

Döntő: Európa–Ázsia 1–3. Majoros B.–Cso Szeung-min (dél-koreai) 3:2 (6, 7, –8, –8, 9).

Végeredmény: 1. Ázsia, 2. Európa (Majoros Bence – Magyarország, Nyírbátori ASE, Patryk Zatowka – Lengyelország, Anton Källberg – Svédország, Konsztantyin Csernov – Oroszország), 3. Latin-Amerika, 4. Világtehetségek, 5. Afrika, 6. Észak-Amerika, 7. Oceánia, 8. Guam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!