szon-sportoldal

2012.10.27. 10:50

Fájó pofon a csikócsapattól

Ilyen játékkal aligha érheti el céljait a Spartacus.

Ilyen játékkal aligha érheti el céljait a Spartacus.Győzelem és a tabella élre ugrás! Ezt tűzték ki célul pénteken a Szpari játékosai, mielőtt buszra szálltak volna, és Debrecenbe indulnak. A másodosztályú focibajnokság Keleti-csoportjának tévés meccsén a kis Loki várta Minczéréket a nagy Loki stadionjában.

Se szélsőjáték, se lövés

Az első félidőben a bizakodás nem párosult jó játékkal, a vendégek nem tudták érvényesíteni akaratukat, ismét hiányoztak a pontos passzok, a hatékony szélsőjáték és az átlövések. Ráadásul a játékrész második felében előnyhöz jutottak a házigazdák, amiben a nyíregyházi védelem, nevezetesen Dajka is ludas volt, hiszen a fiatal védő lábáról rossz irányba pattant a labda.

A második játékrészre váltott Brekk János, a nyírségiek mestere, és pályára lépett Germán, valamint Petneházi. Valamelyest fel is pörgött a játék, sőt, viszonylag hamar sikerült egalizálni egy szép támadás végén. A lelkes vendégszurkolók ekkor már úgy vélhették, hogy fordult a kocka, ráadásul Petneházi szabadrúgásánál a kapufa hárított, majd később ugyanő került helyzetbe, de védett a hazai kapus. Aztán ellaposodott a játék, úgy nézett ki, hogy ennek iksz lesz a vége, amikor az utolsó percben az első időhúzó csereként beállt Kovács egy gyors akció végén megadta a kegyelemdöfést.

Támadójáték?

Nem ezt várták a Szpariért szorítók! Igaz, a hátsó alakzatot a kényszer állította össze, s bár a mezőnyjátékosok között többen is támadónak számítanak, ezt nem tudták igazán bizonytani. Ez egy fájó vereség volt, ráadásul olyan csikócsapattól kapott nagy pofont a rutinos, érett focistákat felvonultató Szpari, amelyik nem tartozik az acélos gárdák közzé. Így aztán nem kerülhetett a tabella élére a csapat sem pénteken, sem a teljes fordulót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!