szon-sportoldal

2012.10.24. 16:17

Hátrányból fordítottak a házigazdák ellen

Egy lépéssel közelebb került a Keleti Régió csapata a labdarúgó amatőr Európa-bajnoksághoz.

Egy lépéssel közelebb került a Keleti Régió csapata a labdarúgó amatőr Európa-bajnoksághoz.A házigazda Csehország képviselő Zlín tartományi válogatott elleni győzelemmel kezdte szereplését az NB III. Tisza-csoport szabolcsi játékosaira épülő, Keleti Régió néven szereplő magyar amatőr válogatott a Régiók Kupája (vagyis az amatőr Európa-bajnokság) elitkörében.

A szépszámú közönség előtt rendezett szerdai mérkőzésen (mely előtt a szálloda minősége és a helyszíntől meglévő ötven kilométeres távolsága valamint az utazási nehézségek nem nyerték el a magyarok tetszését...) a hazaiak jutottak előnyhöz, de a nyírbátori Ricsei Ferenc hamar válaszolni tudott. A második félidőben a Hajdú megyei Ebes csapatában szereplő Domokos Imre találatával a vezetést is megszerezték a magyarok, a hátralévő fél órában pedig jobbára csontzene hallatszott: összesen tizenegyszer villant a sárga és kétszer a piros lap. Miután a kisvárdai Fodor András is a kiállítás sorsára jutott, így ő biztosan kihagyja a Keleti Régió következő, pénteki mérkőzését, amelyen a nyitányon a németek ellen 6–1-es vereséget szenvedett Nyugat-Közép Skócia lesz a mieink ellenfele.

Régiók Kupája

Elitkör, 3. csoport, 1. forduló

Zlín (cseh)–Keleti Régió 1–2 (1–1)

Brumov-Bylnice, 1200 néző, v.: Bakovic (bosnyák).

Keleti Régió: Tóth Sz. – Patály J., Ricsei, Fülöp A., Szűcs Á., Fodor A., Mészáros D. (Pálvölgyi, a szünetben), Lakatos L. (Jeddi, 80. perc), Kóka R., Domokos I., Marics G. (Less, 64.). Edző: Feczkó Tamás.

Gól: Matejka (26.), illetve Ricsei (33.), Domokos I. (61.). Kiállítva: Bejkovsky (Pálvölgyi felvágásáért, 89.), illetve Fodor A. (második sárga lap után, 90.).

Feczkó Tamás: – Szenzációsan és óriási szívvel futballoztak a fiúk. A második félidei játékunk alapján úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk, visszavágva ezzel a házigazdának az elmúlt huszonnégy órában bennünket ért megpróbáltatásokért. Bizakodásra, de nem elbizakodottságra ad okot, hogy a tavalyi Eb-bronzérmes cseh csapatból tizenegyen most is tagjai a keretüknek. Egy lépéssel közelebb kerültünk céljaink megvalósulásához.

A csoport másik mérkőzésén: Württemberg (német)–Nyugat-Közép Skócia 6–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!