szon-sportoldal

2012.11.06. 09:38

A kiállítások sem állítják meg a Kállót

A sorozatos emberhátrány dacára menetel a Nagykálló, amely a listavezető Kemecsét is tíz fővel győzte le.

A sorozatos emberhátrány dacára menetel a Nagykálló, amely a listavezető Kemecsét is tíz fővel győzte le.Ahhoz képest, hogy a nagykállóiak tizenkét bajnoki fellépésük közül ötöt nem úsztak meg kiállítás nélkül – meglehetősen prímán állnak. Pedig a második helyen táborozó megyei első osztályú futballcsapatnak eszébe sincs sportot űzni abból, hogy tíz emberrel brusztoljon a siker érdekében, mindazonáltal ebből a műfajból nagyon kikupálódott az elmúlt időszakban.

Mást ne cibáljunk elő példaként: az utolsó két mérkőzésen, előbb a Kótaj, majd szombaton a Kemecse elleni idegenbeli rangadón egyaránt megfogyatkozva, de nem megtörve győzött a Borza-legénység. Nyilvánvalóan utóbbi, a tabella tetején feszítő Kemecse legyűrése a hangsúlyosabb bravúr, már csak azért is, mivel a vendégek ily módon három pontra faragták le hátrányukat, holott rosszabb esetben ez akár kilencre is duzzadhatott volna... Ekkora különbség gyakorlatilag unalomba süllyeszthette volna az ,,aranyért” vívott küzdelmet.

– Új játékrendszert alakítottunk ki, amely a tíz emberes, 4-4-1-es felállást jelenti... – csempészett némi humort mondanivalójába Borza László, a Nagykálló edzője. – Komolyra fordítva a szót, a sok kiállítás mögött a túlzott bizonyítási vágy húzódhat, mivel a csapaton belül nagy a konkurenciaharc, és természetesen mindenki minél több időt szeretne a pályán tölteni. Ebből azért nem kívánunk rendszert „csinálni”, a jövőben el kell kerülni a további piros lapokat. 

...és akkor Borza László egy lényegesen kellemesebb témáról is értekezhetett.

– Többször láttuk a Kemecsét, azt gondolom, a tapasztaltakat felhasználva megfelelően felkészültünk a meccsre. Tudtuk, technikás ellenféllel van dolgunk, aminek az ellenszere a rengeteg futás, mozgás, és persze a fegyelmezett játék, amit az első félidőben sikerült maradéktalanul megvalósítani. De milyen a futball, ebben a periódusban, egy perccel a szünet előtt kaptunk egy vitatható gólt. A második félidőben a kiállítással folytatódott vesszőfutásunk, majd nagy akarással, plusz energiák mozgósításával sikerült megfordítani a mérkőzést, és érzésem szerint teljesen megérdemelten nyertünk. Bár az utolsó tíz perc kicsit meleg volt, ezt is átvészeltük. Nyilvánvaló, a győzelem feldobta a hangulatot, ami remélem, a pályán mutatott teljesítményben is meg fog mutatkozni. Helyezésről inkább nem beszélek, az a dolgunk, hogy a hátralévő három őszi  találkozóból kihozzuk a maximumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!