szon-sportoldal

2012.11.14. 15:06

Nem csapta rájuk az ajtót

Az ellenfélként érkező, és győzelemmel távozó Szilágyi Bertalant szeretettel fogadták Mándokon.

Az ellenfélként érkező, és győzelemmel távozó Szilágyi Bertalant szeretettel fogadták Mándokon.Szilágyi Bertalan visszatért oda, ahol módfelett kedvelték – Mándokra. A hazai hívek pedig nem felejtettek. Noha ellenfélként érkezett, egyáltalán nem orroltak meg rá, sőt, a hírek szerint tejben-vajban fürösztötték, holott alaposan kibabrált a megyei első osztályú csapattal. Azzal legénységgel, amelynek irányítását 2010-ben, a gyászosan induló őszi szezon közben ruházták rá, majd a bajnoki évad végén szakadt meg a munkakapcsolat.

Papó, ahogy mindenki ismeri, a negyedik helyre „vitte fel” a Mándokot, a legutóbbi fordulóban viszont már a Mátészalkai MTK trénereként tolt ki egykori együttesével. A szatmáriak idegenben 1–0-ra nyertek, ami az eddigi szereplést tekintve kisebbfajta csodával ér fel.

– Megható volt, amilyen szeretettel fogadtak Mándokon, ez természetesen rendkívül jól esett – vallott színt Szilágyi Bertalan, akiből olykor harapófogóval lehet kihúzni minden szót. – Nem úgy mentem el, hogy rájuk csaptam az ajtót, szép emlékeket őrzök arról az időszakról. Meg kell mondjam, és ez nem a kötelező szöveg, nagy tisztelője vagyok a mándoki közönségnek. Korábban, mielőtt edzői feladatot vállaltam ott, megfordultam a csapat meccsein, láttam, szó szerint mekkora áldozatot hoztak a szurkolók az egyesületért, a futballért. Olyan pirotechnikai bemutatót mutattak be, ami ebben az osztályban egyáltalán nem megszokott, nem kevésbe kerülhetett, ráadásul büntetést is fizettek érte. A Mándokon eltöltött időszak elején vesztettünk meccseket, akkor sem bujkáltam előlük, igaz, ők sem bántottak. Mindig megtaláltuk a közös hangot. Sajnálom, kicsit szégyellem is, hogy elrontottam a vasárnapjukat, de most a Mátészalka sikeréért dolgozom, számomra jelenleg nincs ennél fontosabb.

Szilágyi Bertalan elraktározta a hét végi élményeket, mindazonáltal immár a közeljövő teendőire koncentrál. Az MMTK ugyan a hét végén „szabadnapos” lesz, a Tiszalök elleni összecsapást december 1-re halasztották, míg a következő fellépését Kótajban tudja le, amely ebben kiélezett idényben melegnek ígérkezik.

– Ez nem az a bajnokság, amikor egy-egy győzelem után hátra lehet dőlni – nyomatékosította Szilágyi Bertalan. – Mindenki az életéért, a bentmaradásért küzd, mi sem vagyunk kivétel. A hátralévő két mérkőzésen csak egy feladatunk lehet, kihozni magunkból a legtöbbet, hogy a kutyakeménynek ígérkező tavaszi idényt minél kedvezőbb pozícióból kezdjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!