szon-sportoldal

2012.12.04. 11:29

Ezt már nem vehetik el Szabótól...

A fehérgyarmati játékos tizenkilenc góllal tette emlékezetessé az őszi búcsút.

A fehérgyarmati játékos tizenkilenc góllal tette emlékezetessé az őszi búcsút.Tizenkilencre nem kért lapot. Nem volt rá szükség. Szabó Péter így is vastagon megtette a magáét. A fehérgyarmati balátlövő a frászt hozta a Debreceni EAC csapatára kiváltképp kapusaira – egy híján húsz góllal jelezte: ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Az NB II-es szatmári férfi kézilabdacsapat katlanjába ugyanis nem nyerni járnak az ellenfelek, régen és most sem. Konkrétan ez egyetlen vendégnek sem sikerült az ősszel, bár a Nádudvar megúszta vereség nélkül, az, hogy döntetlen ért el, alighanem felér számára a győzelemmel.

De maradva a konkrét, szombati, egyébiránt évzáró bajnoki mérkőzésénél. Az irányítóként is bevethető, 23 éves játékos a gyarmatiak találatainak több, mint felét szállította a 37–35-re megnyert összecsapáson, ami nem kispályás teljesítmény.

– Az elmúlt szezonban a Bőcs ellen szereztem már tizenhat gólt, tizenkilencet viszont még soha – konstatálta a lassan matematikusnak felcsapó Szabó Péter. – Az utolsó pillanatokban megvolt a lehetőségem a húszra is, de elrontottam a ziccert... Ettől függetlenül, lekopogom, jól megy, illetve ment a játék, kicsit sajnálom is, hogy befejeződött az őszi idény. Hozzáteszem. a Nádudvar elleni meccset kihagytam, a Berettyóújfaluval szemben mérkőzés a 10, percben megsérültem, a hátralévő időben nem is játszhattam. A Miskolc ellen pedig hiába lőttem 12 gólt, azt később elvették, mert jogosulatlan szerepeltetés miatt az a döntés született, hogy 10–0-ra vesztettünk...Elméletileg így is vezetem a góllövőlistát, habár nehéz eligazodni rajta, mert általában csúszásban vannak azok, akik készítik.

Szabó Péter hatékony „termelőmunkája” nyilván nyomot hagy a riválisokban, így fokozottabb felügyeletre készülhet.

– Jobban figyelnek már rám, előfordult, hogy „kifogtak”, és meglehetősen rossz dolog tétlenül nézni a társak küzdelmét: ilyenkor megpróbálok jól védekezni, legalább arra több energia marad. Hogy számoltam-e hány gólnál tartok a Debrecen ellen? Szoros meccs volt, idő sem jutott erre, persze, éreztem, hogy több gólnál járok, de egyáltalán nem számolgattam. Amikor a lefújás után Szűcs József technikai vezető szólt, hogy tizenkilencig jutottam örültem, hogy hozzá tudtam tenni a magamét a sikerhez. Gratulálok a csapatnak, hogy éppen a legjobbkor feljöttünk a harmadik helyre, hisz minden jó, ha jó vége!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!