szon-sportoldal

2013.03.18. 10:12

Még egy kis izgalom...

Nyíregyháza -  A párharcot eldöntő hazai mérkőzésen az NRK ott folytatná, ahol Újpesten abbahagyta.

Nyíregyháza -  A párharcot eldöntő hazai mérkőzésen az NRK ott folytatná, ahol Újpesten abbahagyta.Minden szempontból a nehezebb az utat választotta az NRK. Az élvonalbeli női röplabdacsapat – az első, hazai közegben elbukott összecsapással – eldobta magától annak esélyét, hogy a pályaelőnyt kihasználva jobb esetben két mérkőzéssel letudja az UTE elleni, az 5-8. helyért kiírt párharcot. Sőt, valós veszély fenyegetett, hogy a „visszavágón” is elhasalva füstbe megy az előkelő pozíció megszerzéséről szőtt terv.

A nyíregyháziak azonban – a jelek szerint – értenek ahhoz, miként csempésszenek nem várt fordulatokat a történetbe. Amikor már temették őket, látványos feltámadást produkálva, idegfeszítő harcban 3:2-re nyertek Újpesten, a harmadik meccsre odázva a döntést. Vagyis, a létező leghosszabbra nyújtották a csatát, de őszintén, ki a fene bánja majd utólag, ha sikerrel járnak. Kedden ugyanis ismét saját otthonukban, a Vasvári gimnáziumban fogadják (kezdés:18 óra) a fővárosiakat, és bár az az állás egyenlő, a lélektani előny a házigazdákat segítheti.

– A pályaelőny visszaszerzésével újra kezünkbe vettük sorsunkat – szögezte le elöljáróban Balázs István, az NRK edzője. – A pesti mérkőzésen az 1:2-es játszma állás ellenére is éreztem a csapaton a küzdeni akarást, az elszántságot, és ennek meg is lett az eredménye. Az utolsó két szettben végig vezetve és irányítva, jó játékkal fordítottunk. Talán egy gyengébb teljesítmény akadt a csapatban, de ezt a többiek teljesítménye szerencsére ellensúlyozta. A pozitív meglepetés ezúttal Hengsperger Anna kiváló produkciója volt a hálónál, a tizenhat pontja önmagáért beszél. Amit ugyancsak fontos tényezőként említhetek, a cserekén beállt Berényi Eszter hatékony nyitásaival és stabil nyitásfogadásával járult hozzá az egyenlítéshez. Bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol Újpesten abbahagytuk, mert bár látjuk saját hibáinkat, tudjuk, mit kell játszani a győzelem érdekében.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!