szon-sportoldal

2013.04.22. 11:01

Centerben nem állták a versenyt

Nyíregyháza - A Szeged elleni vereséget rövid pihenő, majd egyéni képzésekből álló edzések követik.

Nyíregyháza - A Szeged elleni vereséget rövid pihenő, majd egyéni képzésekből álló edzések követik.

A szép búcsú, és a tizenegyedik helyezés megszerzésének a reményében lépett vasárnap pályára a Marso-NYKK, de végül győzött a Szeged és a realitás: a két csapat utolsó fordulóra megmaradt keretei közül a Szedeáké volt az erősebb, és ezt a Tisza-partiak érvényre is juttatták a bujtosi csarnokban játszott mérkőzésen (80–95).

– Azt tudtuk, hogy a szegediek centersorával nem tudjuk felvenni a versenyt, a fizikálisan mutatkozó különbségek miatt pedig az emberfogás sem tűnt célszerűnek, csakhogy a zónánkat a remek napot kifogó Kiss Zsolt dobta át hét hárompontos kosárral is – elemezte az utolsó bajnokit a férfi élvonalban végül 12. helyen végzett nyíregyháziak vezetőedzője, Ferenczi Tamás.

– Természetesen megpróbáltunk változtatni, és akadtak is olyan periódusok, amikor felcsillant a remény a felzárkózásra, de összességében reális eredmény született. Pozitívumként értékelem, hogy végig teljes erőbedobásra késztettük a Szegedet, és tetszett az is, hogy Varga Márton végre bátor palánk alatti játékkal jeleskedett. Respektálva a juniorok éppen vasárnap megszerzett bajnoki bronzérmét, az utolsó másfél percben az ő soruk kapott lehetőséget.

A nyíregyházi csapat tagjai megkezdték pihenőjüket, de ez nem jelenti azt, hogy hosszú hónapokig nem lesznek edzések. A jövő héttől ugyanis kezdetét veszi az egyéni képzésből és fizikai, valamint taktikai részből is álló felkészülés, amely az egyes válogatottaknál érintett játékosok szinten tartását, fejlődését hivatott elősegíteni. Mindeközben pedig a háttérben a következő évi csapat kialakítása is szóba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!