szon-sportoldal

2013.04.29. 11:47

Focimajális: jó időhöz jöhet a jó foci!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A nagy havazás miatt elúszott fordulót várhatóan nyárias körülmények között pótolják szerdán a csapatok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A nagy havazás miatt elúszott fordulót várhatóan nyárias körülmények között pótolják szerdán a csapatok.Ezt a fordulót egyszer már beharangoztuk, aztán jött a március 15-i nagy havazás, és megállt az élet az országban, ennélfogva futballozni sem lehetett. A legegyszerűbb az lett volna, ha elővesszük a másfél hónapja adott edzői nyilatkozatokat, de ezt már csak azért sem tehettük meg, mert azóta Ibrányban és Nyírbátorban is edzőváltás történt, no meg némileg az erőviszonyok is átrendeződtek, mégha a szerdán egymás ellen játszó csapatok helyezési görbéje nem is keresztezte a másikét.

Az mondjuk vitathatatlan, hogy a listavezető Várda SE mindig és bárki ellen esélyes hazai pályán, így lesz ez május 1-jén, a Hajdúböszörménnyel szemben is. Régen írtuk le, így újfent rögzítsük: a várdaiak 42 bajnoki forduló óta őrzik veretlenségüket, és mi másra vágynak az éllovasnál, mint arra, hogy szurkolóik a meccs után újra tudjanak számolni – immár negyvenháromig. Az sem kétséges, hogy az ibrányiakat most is éppúgy fűtheti a „visszavágás” vágya, mint március idusán, hiszen a szabolcsi csapat az egyetlen a mezőnyben, amely pontokat hullajtott a „kis” Diósgyőrrel szemben, a botlást ezennel lehet feledtetni. Tiszakanyáron jobban örültek volna, ha az eredeti időpontban játsszák a meccset, hiszen a tiszaújvárosi ellenfél botlásokkal kezdte a tavaszt, azóta viszont egyenesbe került a szekere, igaz, közben Koskovits György legénysége is megtanult 1–0-ra nyerni.

Márciusban meglepetésre készült a Szatmár Unió FC azzal, hogy győzelemre tört volna a Cigánd ellen, és akkoriban valóban úgy tűnt, hogy megállíthatatlanok a gyarmatiak. A legutóbbi két meccs azonban elúszott, a Cigánd pedig elveszítette a biztos megkapaszkodást jelentő második helyezést, így várhatóan mindkét fél nyílt sisakkal játszva igyekszik javítani. A ragyogóan kezdő Létavértes esélyesebb a Nagyecsedtől, de figyelmeztető jel a tavaszi első Ibrány elleni botlása, no meg a szatmáriak „majdnem” győzelme Hajdúböszörményben.

És akkor a majális egyetlen megyei rangadójáról! A baktaiak mindig készek meglepetést okozni – pozitív és negatív értelemben egyaránt. Egy-egy meccsre rendre képes felszívni magát a rutinos házigazda, amelynél mindig eseményszámba megy a szomszédvár Nyírbátor elleni hazai meccs. Keresve sem lehetett volna jobb alkalmat találni ehhez a majálisnál, a jó idő is garantált, jöhet a jó foci. Bátorban még mindig nem zárult le véglegesen az edzőváltás, hiszen az új tréner, Németh Károly csak a mérkőzés napján áll munkába. Ezzel együtt az ezüstéremre hajtó csapat saját berkein belül elvárás a megyei rivális elleni idegenbeli siker.

15. forduló – 21. játéknap (kezdés: szerda, 16.30): Szakvezetői várakozások

Baktalórántháza (9.)–Nyírbátor (2.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Újra olyan mérkőzés elé nézünk, ami nem lesz számunkra egyszerű, már csak azért sem, mert létszámban eléggé megfogyatkoztunk, néhány játékos szerepeltetése kérdéses. Remélem, hogy azokat, akiket a „szúnyog megcsípett”, fogom tudni szerepeltetni, és bízom benne, hogy a változásokon átesett, általam sokra tartott nyírbátori csapat ellen győzünk, ezzel kellemetlen perceket okozunk neki nemcsak a mérkőzésen, hanem a folytatásra nézve is. A győzelmünkhöz úgy gondolom szükségünk lehet a szerencsére is, ám Fortuna kegyeire nemcsak várnunk kell, hanem tenni is érte.

Tóth Tibor, megbízott nyírbátori edző: – Igazi szomszédvári rangadó elé nézünk, annak minden rezdülésével együtt. Tiszteljük ellenfelünket és az eredményeiket is, de céljaink eléréséhez csakis a három pont megszerzése elfogadható, amihez adhat némi önbizalmat a hétvégén elért magabiztos győzelem.

Várda SE (1.)–Hajdúböszörmény (6.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Szerdán a szokásos majálisra kerül sor a Várkertben, pályánk szomszédságában, ami biztos jó hangulatot fog eredményezni szurkolóink és vezetőink körében. Ezért szeretnénk a mérkőzésen minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy a nap méltóképpen záródjon, és ne szenvedjen az örömük csorbát.

Tiszakanyár (8.)–Tiszaújváros (4.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Jobban szerettem volna, ha ezt a mérkőzést az eredeti időpontban le tudjuk játszani, mert a vendégcsapat azóta jelentősen összerázódott. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyei, de nem is feltartott kézzel lépünk a pályára.

Szatmár Unió FC (10.)–Cigánd (3.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – Két sikertelen mérkőzés után mindenképpen javítani szeretnénk, ami nem lesz egyszerű a jó játékerőt képviselő Cigánd ellen.

Ibrány (11.)–Diósgyőr II (14.)

Bíró Csaba, ibrányi edző: – A baktai kirándulásunkat eléggé megszenvedtük, mert Adrianónak kéztörése van, Tóth Norbert kapus pedig egy ütközésnél sérült meg. Vasas Tamás visszatér az eltiltásából, viszont mostanra Kántor Zsolt gyűjtötte be ötödik sárga lapját. Megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.

Létavértes (5.)–Nagyecsed (12.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – Ismét idegenben lépünk pályára a nagyon jól rajtoló Létavértes otthonában. Szeretnénk megismételni azt a teljesítményt és eredményt, amit szombaton Hajdúböszörményben elértünk.

További mérkőzés: Hajdúszoboszló (7.)–Debreceni EAC (13.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!