szon-sportoldal

2013.04.09. 11:05

Nem csak dumáltak

Balkány - A balkányiak hasznosan töltötték a bajnoki kényszerszünetet, a folytatás elképzelésük szerint alakult.

Balkány - A balkányiak hasznosan töltötték a bajnoki kényszerszünetet, a folytatás elképzelésük szerint alakult.Az a szép fényes nap. Végre kisütött, mindjárt más az ember kedve. A balkányiaknak pedig igazán virágos kedvük lehet: szombaton – a nyíregyházi stadionban, műfüves pályára „vitt” összecsapáson – döntetlent (1–1) harcoltak ki a tabella tetején virító Kemecse ellen. Vagyis, a Dobos-legénység nem aludt bele a hosszúra nyúlt, a viszontagságos időjárás miatt elrendelt bajnoki szünetbe.

– Ehhez annyit, 1994 óta vagyok felnőtt igazolt labdarúgó, de még csak hasonlóra sem emlékszem – szólt hozzá a témához Dobos Attila, a Balkány játékos-edzője. – Soha nem volt olyan, hogy a szezon közben három forduló elmaradjon. A körülmények annyira nem kedveztek, hogy megesett, nem is tudtunk edzeni: persze, így adódott alkalom arra, hogy átbeszéljünk bizonyos dolgokat, például taktikai elképzeléseket. Egyébként a kialakult helyzet igazolta azt a régóta hangoztatott megállapításomat, hogy minden megyei első osztályú csapatnak szüksége lenne műfüves pályára, ami sok problémát megoldana, többek közt bajnoki meccseket is lehetett volna rendezni.

Együtt van a csapat

Nem mellesleg, a Balkány még veretlen tavasszal: a Nagyhalász legyűrésével nyitott, majd Mátészalkán szerzett pontot (1–1). No és a legutóbb elért eredményt is nyugodt szívvel emlegethetik bravúrként.

– Kettős érzések munkálnak bennem, mert akár több is kisülhetett volna ebből a meccsből – vélekedett Dobos Attila. – A védőmunkát megoldottuk, ami egy Kemecse erősségű ellenféllel szemben egyébként is fontos tényező, bár azt is elismerem, a támadójátékunk lehetett volna élesebb is. Az viszont mindenképpen biztató, hogy együtt van a csapat, a játékosok fegyelmezettek, ez alapvető a futballban, erre építhetünk a folytatásban.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!