szon-sportoldal

2013.05.14. 10:52

Kósa: Én kérek elnézést...

Demecser - Noha a demecseri edzőt elkeserítette a Nyírbátor elleni súlyos vereség, eszében sincs feladni a harcot.

Demecser - Noha a demecseri edzőt elkeserítette a Nyírbátor elleni súlyos vereség, eszében sincs feladni a harcot. Szó se róla, Kósa István nem tett lakatot a szájára. A Demecser NB II-es férfi kézilabda együttesének edzője meglehetősen őszinte hangnemben kritizálta „fiai” produkcióját. Igaz, ami igaz: a Nyírbátor 47–31-re kalapálta el a vendégeket, ez pedig vastagon kimeríti a csúnya zakó fogalmát.

– A mérkőzés lefújása óta rettenetesen szomorú, csalódott és leírhatatlanul elkeseredett vagyok – árulta el Kósa István. – Több átvirrasztott éjszaka után, talán már lehiggadva mondhatom: tisztában vagyok azzal, hogy egy versenynek, küzdelemnek vannak győztesei és vesztesei is. Vereséget lehet szenvedni bárhol, bármikor és még talán bárkitől is, de így? Ilyen hozzáállással, és lélektelen játékkal? Érthetetlen számomra, hogy lövünk harmincegy gólt, és nemhogy győzni nem tudunk, ilyen különbségű, én talán nyugodtan kijelenthetem, megszégyenítő vereséget szenvedünk. A védekezésünk, már ha lehet ilyenről egyáltalán beszélni ezen a meccsen, egyenlő volt a nullával. A kapusteljesítményünk is nagyon gyenge volt. Az pedig milyen dolog, hogy időkérésnél a csapat kilencven százaléka nem jön oda hozzám? Gondolom nem érdekelt senkit amit mondtam, vagy mondtam volna... Összefoglalva, a játékosok nagy része csak ott volt a játéktéren, és testközelből nézte a mérkőzést. Egyértelmű, de nem szolgálhat magyarázatként, hogy ezt a játékot sem lehet edzés és akarat nélkül művelni, illetve lehet, de csak így, ilyen hatékonysággal. Úgy gondolom, az akarat nem edzés kérdése! Az elmúlt hetekben nagyon sok kérdés merült fel bennem, és ahogy telik az idő, lassan mindegyikre megszületik a válasz is... Az utolsó három meccs mérlege három vereség. Szégyellem magam és én kérek elnézést! Szomorú tény, hogy szombaton nem voltam büszke vezető, sajnos nem volt rá okom... Vasárnap pedig jön a Berettyóújfalu... Ezek után mire számíthatok?

Mindazonáltal a demecseri tréner nem tört meg. Erről nyomatékosan biztosította az érintetteket.

– Innen az újság hasábjain keresztül üzenem mindazoknak a demecseri „jóakaróimnak”, akik már jó ideje azon munkálkodnak, hogy eltávolítsanak attól a csapattól, amelyet én alapítottam, hogy a küzdelmet soha nem adom fel! Sajnos el kell, hogy szomorítsam őket, hiszen a csapatom a teljesítménye alapján, magabiztosan szerezte meg a jogot arra, hogy a 2013/2014-es bajnoki évben is elindulhasson az NB-II-es bajnokságban. Az én vezetésemmel! Bocs...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!