szon-sportoldal

2013.05.17. 09:23

Móka, kacagás – Kisvárdán

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Mátészalka a bentmaradásért, a Kállósemjén-Kölcsey DSE az ezüstéremért küzd a zárófordulóban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Mátészalka a bentmaradásért, a Kállósemjén-Kölcsey DSE az ezüstéremért küzd a zárófordulóban. Nyolc hónap munka nem csupán nyolc óra pihenő dukál – és nem is nyolc óra szórakozás. A férfi kézilabda NB II-ben a Kisvárda megdolgozott a bajnoki címért, amit a hét végi záróforduló előtt kaparintott meg, így az utolsó, ráadásul vasárnap, hazai pályán esedékes Nádudvar elleni fellépés (kezdés: 18 óra) már a buliról is szól(hat).

Papp József legénysége hosszú menetelés eredményeként tette fel koronát saját teljesítményére, ami természetesen nem hagyta hidegen a vezetőket sem. Az elöljárók megfelelő ünnepi körítésről (ha már amúgy is pünkösd lesz...) gondoskodtak: az ifjúsági és felnőtt meccs között hétméteres-dobóversenyre csábítják a nézőket, no és persze az éremosztó ceremónia sem maradhat el. A „nagyok” találkozóját követően átrendezik a terepet: a várdai klub tagjai, a törzsszurkolókkal egyetemben „terült, terülj asztalkám” mellett tárgyalhatják ki a szezon történéseit, taglalhatják a jövőt – a küzdőtéren. Mivel stílszerűen ott terítenek...

Miközben Kisvárdán móka, kacagás az élet, a Mátészalkai MTK-nak meg kell feszülni – a kiesés megúszásért. Falcsik Miklós társulatának egyetlen üdvözítő megoldás létezik: csak a sereghajtó Bőcs legyőzése adhat reményt a bentmaradás kiharcolására. A hírek szerint idegenbe is teljes kerettel utazik szatmári egylet, ami korábban nem mindig volt jellemző...

Az alighanem hetedik helyen ragadt Demecser ugyancsak vasárnap (kezdés: 18 óra) tudja le az erre az évadra rendelt valamennyi feladatát. Szó mi szó, Kósa István „fiainak” van miért csipkedni magukat: a dobogó harmadik fokára felkapaszkodó Berettyóújfalut fogadják, vagyis tehetnek az emlékezetes búcsú érdekében. A Fehérgyarmat, Nyírbátor páros már szabadságra vonult, korábban, előrehozott meccsekkel lerendezte az idényt.

A harmadik vonalban érintett mindkét megyei női együttes szombaton fejezi be szereplését. A Kállósemjén-Kölcsey DSE a felettébb előkelő második pozíciót igyekszik „megvédeni” a jelenleg harmadik Debreceni VSC III vendégeként. A szabolcsiak egy ponttal előzik a Loki fiataljait, vagyis a döntetlen tökéletesen megfelelne nekik... A Kisvárda negyedik helyre araszolhat előre, ha legyűri a Miskolcot. Mutatkozik rá némi esély, a borsodi házigazda a tabella legvégén állomásozik.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!