szon-sportoldal

2013.10.18. 09:38

Nem kis várdai feladat: rangadó Nyírbátorban

A csoport két legacélosabban tűnő férfi együttese vívhatja az ősz mérkőzését.

A csoport két legacélosabban tűnő férfi együttese vívhatja az ősz mérkőzését.Bár még csak az ötödik fordulót tudják le a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, aligha lövünk mellé ama állítással: az őszi szezon csúcstalálkozóján feszülnek egymásnak a felek szombaton (kezdés. 18 óra) – Nyírbátorban.

A második helyen nyomuló hazaiak a tabella tetején táborozó, nem mellesleg bajnoki címvédő Kisvárdát próbálják letaszítani, ha nem is a trónról, legalábbis az élről. A két, talán legacélosabb keretet felvonultató gárda ütközetére – az eleddig hibátlan – vendégek egy pont előny birtokában melegítenek, ráadásul a bátoriak nélkülözni kénytelenek frontemberüket, a sérült Kovács Ákost. Ugyanakkor a négy fellépésből mindössze egy döntetlent kicsikaró Mátészalkai MTK (11. hely) otthon kozmetikázhat szereplésén, noha a Hajdúböszörmény (6. hely) legyűrése nem lesz egyszerű házi feladat.

Mindeközben az utóbbi két mérkőzését megnyerő Demecser (8. hely) is saját közegében folytathatja menetelését, ami nem lesz egyszerű – a látogató Debreceni EAC (4. hely) meglehetősen kemény „falatnak” ígérkezik. A változatosság kedvéért az ötödik pozícióban székelő Fehérgyarmat is szombaton (szintén 18 órától), ugyancsak a hazai katlan előnyét élvezve keserítheti el az egy győzelmet felmutató, újonc Kazincbarcikát (10. hely).

A másik megyei érdekeltségű partin – az egyetlen vasárnapi (17 óra) meccsen – a középmezőnyben posztoló Tiszavasvári (7. hely) a táblázat legvégén állomásozó, mindazonáltal a kezdeti zakók után egyre masszívabbnak tűnő Nyíregyházi Főiskola-Nyírsulit fogadja.

A Kisvárda NB II-es női együttesének (4. hely) pénteken a derékhadat erősítő Miskolcnál van jelenése.

A Kölcsey DSE-Nyíregyháza (8. hely) még rázósabb túrát teljesít: vasárnap az előző évi kiírásban legjobbnak bizonyuló Füzesabonynál próbál nagyot alkotni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!