szon-sportoldal

2016.01.09. 10:07

Fucsovics Márton - Egyetlen labdán múlott a döntő

Nyíregyháza - Melbourne-ben is éppúgy három győzelemre lenne szüksége a teniszező Fucsovics Mártonnak, mint az előversenyen.

Nyíregyháza - Melbourne-ben is éppúgy három győzelemre lenne szüksége a teniszező Fucsovics Mártonnak, mint az előversenyen.

Fordulatosabb, izgalmasabb és két nyert szettig tartóan hosszabb meccset aligha játszhatott volna Fucsovics Márton (214. a világranglistán, de csak hétfőig, mert garantált az előrelépése), mint amilyen a – magyar idő szerint – szombat hajnali elődöntője volt az ausztráliai Happy Valley-ban, a 70 ezer dollár összdíjazású ATP-challengerversenyen.

A korábbi három meccs elején a hozzá hasonlóan szettet sem vesztő Dudi Sela (100.) ellen az első helyen kiemelt izraeli versenyő jó sorozata folytatódott, hiszen övé lett a nyitó játszma 6:2-vel. Aztán kezdetét vette egyfajta flúgos futam, kétszer is oda-vissza brékelték egymást a játékosok, így érkeztek meg a rövidített játszmáig. Ebben a nyíregyházi játékos kétséget sem hagyott az egyenlítése felől, így megmaradt a remény a győzelemre.

A döntő játszmában sem jelentett mindig feltétlenül előnyt, ha szerváltak a játékosok, megint két-két adogatáselnyeréssel jutottak el 6:6-ig. De hogy?! Marci 5:5-nél brékelt, tehát a meccsért szervált, volt is két mérkőzéslabdája, amelyeket elszalasztott. A tie-breakban pedig győzött a rutin, vagyis Sela, aki 2 óra 36 percig tartó csata után bejutott a döntőbe.

Veszíteni sosem jó, de nem volt kiábrándulva a magyarok minicsapata (Sávolt Attila edző: „Minden tekintetben nagyszerű volt, amit Marci a pályán nyújtott”), hiszen Fucsovics teljesítménye biztató a folytatásra, az Australian Open selejtezőjére nézve. Arról nem beszélve, hogy Melbourne-ben elég három meccset megnyerni a főtáblához. Ami most, hasonló erősségű mezőnyben sikerült...

ATP-challengertorna

Férfi egyes

Elődöntő: Sela (izraeili, 1.)–Fucsovics 6:2, 6:7 (2–7), 7:6 (7–4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!